Délmagyar logó

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 31°C Még több cikk.

Tzatziki (görög uborkasaláta)

Frissítő, finom kísérője a grillezett és egyéb könnyű húsoknak, ételeknek ez a tradicionális görög étel.

Hozzávalók 6 személyre:

8 dl natúr joghurt
2 gerezd zúzott fokhagyma
jókora csipetnyi fehérbors
1-2 evőkanál olívaolaj
1 közepes méretű meghámozott uborka
˝ teáskanál só

Elkészítés:

Először elkészítem a görög joghurtot a sztragiszménót. A joghurtot egy tiszta, fehér pólóba teszem, a póló sarkait összecsomózom, és felakasztom a hűtőszekrénybe. Aláteszek egy tálat, hogy a felesleges lé abba csepegjen. Legalább 3 órán keresztül, de akár egész éjszakán át csöpögni hagyom.

A lecsöpögtetett, kb. 6 dl joghurtot a zúzott fokhagymával, a fehérborssal és az olívaolajjal összekeverem és hűtőbe teszem.

A meghámozott uborkát szűrőedénybe reszelem, és meghintem a sóval. Körülbelül 30 percig egy tányér fölött csöpögtetem, aztán alaposan leöblítem, kinyomkodom, és a joghurtos keverékkel összevegyítem. Hidegen tálalom.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 07.28.

Tovább olvasom