Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Ügyfeleire figyel az áramszolgáltató

Idén már nem tervez jelentős létszámleépítést és ügyfélkapcsolatainak javítására koncentrál beruházásainál az Észak-dunántúli Áramszolgáltató Rt. A győri székhelyű társaság csütörtöki közgyűlésén a cég új nevéről is döntött az igazgatóság.
Tavaly kettőszázzal csökkentette alkalmazottai számát a győri székhelyű regionális áramszolgáltató abból adódóan, hogy többségi tulajdonát megszerezte a német E.ON csoport és magyar érdekeltségeibe integrálta. Öt energiaszolgáltató tartozik a holdinghoz, így az több feladatának elvégzését összevonta.

Ezzel függ össze a névváltoztatás is, amelyről az igazgatóság döntött. Július elsejétől a társaság neve: E.ON Észak-dunántúli Áramszolgáltató Rt. A közös márkanév használatától a vezetés az egységes piaci fellépés, a versenyképesség erősödését várják. Mindez a cég éves közgyűlé-sét követő sajtótájékoztatón, Künszler Béla ügyvezető igazgató tájékoztatásából derült ki.

A Kisalföld tolmácsolta az igazgatónak olvasóink arra vonatkozó panaszait, hogy áramkimaradásokkor nem érik el az ügyfélszolgálatot.
Az igazgató elmondta: az egységes hazai szabályozás szerint az ügyfél panaszának, kérésének ismertetése után 25 másodpercen belül érdemben rendezni kell az ügyet.

Arra vonatkozóan viszont nincs előírás, hányadik kicsengetés után kell fogadni a telefonhívásokat. Azokat a beérkezés szerint sorakoztatja a rendszer. Künszler beismerte, a váratlan, nagyobb körzetet érintő áramkimaradásokból adódó csúcsot, egyszerre több ezer hívást nem tud kezelni a call center.

Dr. Manfred Heiszler, az igazgatóság elnöke leszögezte: a cég fő célja a fogyasztói kapcsolatok javítása. Szerinte azért volt az utóbbi időben a szokásosnál több ügyfélnek problémája a szolgáltatóval, mert a számlázási rendszer korszerűbbre cserélése nyomán több gond került napvilágra. Úgy véli, a váltás előhozta a régi hibákat. Jobban nyomon követhetők azok, akik fogyasztanak, de nem fizetnek és elmondása alapján ez is problémákat gerjesztett.

Megjegyezte, hogy a szolgáltató tavaly fejlesztette telefonos ügyfélszolgálatának technológiáját és idei beruházásainál is erre koncentrál. Hozzátette: azt is tudni kell, hogy a jobb szolgáltatás többe kerül.

Szerinte kérdéses, hogy a fogyasztók hajlandóak lennének-e havonta ezer forinttal többet fizetni az áramért csak azért, hogy hamarabb fogadja hívásukat az ügyfélszolgálat.

A hat megyét ellátó áramszolgáltató a tavalyi évet 8 milliárdos adózás előtti eredménnyel zárta. Ez 1,5 milliárd forinttal magasabb a 2002-es eredménynél. Nettó árbevétele meghaladta a 119 milliárd forintot, beruházásokra 17 milliárdot költött. Részvényei után 13,3 százalékos osztalékot fizet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Underworld

A tavalyi év egyik legsikeresebb filmje volt Amerikában az Underworld, melyet Budapest utcáin és a… Tovább olvasom