Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Új Beagle féreg terjed

Az F-Secure Corporation, az IT biztonsági megoldások egyik vezető szállítója figyelmezteti a számítógép-felhasználókat egy új Beagle féreg, a Beagle.AT terjedésére.
A Beagle egy Windows e-mail féreg, mely e-mailben és fájlcserélő (Peer-to-Peer) hálózatokban terjed, és hátsó ajtó programot próbál telepíteni a fertőzött számítógépre. A Beagle.AT jelenlegi terjedési adatai miatt az F-Secure közepes szintű riasztást adott ki.
A Beagle.AT által generált levelek üzenete mindössze egy smileyt :) tartalmaz. A levél 20-23 KB-os mellékletének neve Prince, Joke vagy RunMe, és COM, EXE, SCR vagy CPL a kiterjesztése. A Beagle.AT-t tartalmazó levél mellékletére kattintó felhasználó megfertőzi a gépét, így a kártékony fájlok "Wingo.exe" vagy "Cjector.exe" néven a Windows rendszermappájába kerülnek. A féreg automatikusan továbbküldi magát a fertőzött számítógépeken található e-mail címekre, kihagyva azonban az anti-vírus cégek nevét tartalmazó címeket. Fájlcserélő hálózatokon lopott szoftvert és pornográf tartalmat ígérő fájlneveken található meg a féreg.
A Beagle.AT-t úgy programozták, hogy 2006. április 26-án megsemmisítse önmagát, tehát nem működjön és terjedjen tovább. Hasonlóan a korábbi Beagle variánsokhoz, a Netsky féreg korábbi változatait a Beagle.AT is eltávolítja a fertőzött számítógépről, és úgy változtatja meg a beállításokat, hogy a Netsky variánsai ne tudják megfertőzni a gépet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

15 százalékkal emelkednek az autópályadíjak

Jövő január elsejével átlagosan 15 %-kal nőnek az autópályadíjak, s új kategóriát is bevezetnek. Tovább olvasom