Délmagyar logó

2016. 12. 07. szerda - Ambrus -5°C | 3°C

Új bizonyítékokat nyújtott be E. Zsanett ügyvédje

Új bizonyítékot, az eddigi szakértői anyagnak teljesen ellentmondó orvosszakértői véleményt nyújtott be az ügyészségre Tuza Péter ügyvéd Zsanett ügyében, akit állítása szerint május elején Budapesten rendőrök erőszakoltak meg.
Az új szakértői vélemény hétfőn készült el. Az ügyészségnek tizenöt napja van arra, hogy eldöntse, felhasználható-e a bizonyítékként a benyújtott irat, illetve hogy ennek fényében kirendelnek-e új orvosszakértőt az ügyben. Az eddigivel teljesen ellentétes szakvéleményt mondott Zsanett sérüléseiről Balogh István igazságügyi orvosszakértő - mondta el kedden este Tuza Péter, a lány jogi képviselője. Az új szakértőt az ügyvéd kérte fel a korábbi, az ügyészség által kirendelt szakértő véleményének felülvizsgálatára.

Az eredeti szakvélemény szerint a lány testén található hámsérülések egy héttel korábban, de két hétnél nem később keletkeztek, mint ahogy az állítólagos erőszak történt. Balogh István véleménye azonban az, hogy a sérülések egy-két órásak voltak a vizsgálatkor - tehát szerinte az időpontok egyeznek. A szakértő szerint a sérülések keletkezhettek úgy, hogy a lányt hátulról erőszakolták meg, ahogy állítja.

Tuza Péter elmondta: a most elkészült vélemény okirati bizonyítéknak számít és az ellentmondások feloldására az ügyészségnek újabb szakértőt kellene kirendelnie. Az új szakértőnek egyebek mellett az lenne a feladata, hogy a két szakvéleményt összehasonlítsa, és ezek alapján egyiket vagy másikat helyesnek ítélje, vagy új teóriát állítson fel.

Az ügyészség el is utasíthatja új szakértő kirendelését, de Tuza Péter szerint a Balogh István által készített vélemény gyökeresen változtathat az ügyben eddig kialakult képen.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az orvosok is elismerik, hogy szükség van az átalakításokra

Az orvosok elismerik, hogy szükség van az egészségügy átalakítására, de többségük elutasítja a… Tovább olvasom