Délmagyar logó

2017. 02. 28. kedd - Elemér 5°C | 18°C Még több cikk.

Új biztonsági szabályok a játékokra

A vegyi anyagokat tartalmazó játékok biztonsági előírásait is tartalmazza az a miniszteri rendelet-tervezet, amely a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium honlapján olvasható.
Az unióban egységesült a termékek megfelelőségének követelmény-rendszere, valamint a követelmények igazolása is. Ehhez kapcsolódva készült a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériumban egy kormány- és egy miniszteri rendelet tervezet.

A miniszteri rendelet-tervezet egyik melléklete tartalmazza azt az előírást, hogy a játékok nem tartalmazhatnak - nem gyúlékony komponenseik elpárolgása miatt - gyúlékonnyá váló anyagokat, vagy keverékeket.

Vannak viszont nagyobb gyerekek számára készített olyan játékok, amelyek tartalmaznak ilyen anyagokat. Például a kémiai kísérletekre, modellezésre, műanyag- vagy agyagformázásra, illetve a zománcozáshoz, fényképezéshez szolgáló játékok anyagai lehetnek ilyenek.

Az uniós előírások közlik azt is, hogy legfeljebb mekkora mennyiségben párologhatnak ki ezek az anyagok.

Az ilyen játékokhoz figyelmeztetést kell mellékelni, amely felhívja a veszélyre a figyelmet, és tartalmazza az óvintézkedéseket is. Az ismertetőnek tartalmaznia kell azt is, hogy baleset esetén milyen módon kell elsősegélyt nyújtani. Az ilyen játékokat kisgyermek elől elzárva kell tartani.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötmilliós közbeszerzési bírság az ITD Hungary-nek

A Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) a maga gyakorlatában magasnak számító 5 millió forintos… Tovább olvasom