Délmagyar logó

2018. 11. 20. kedd - Jolán 2°C | 8°C Még több cikk.

Új egészségpénztári törvényt készít az MSZP

Még áprilisban elkészít az MSZP frakciója egy új törvényjavaslatot, amely magántőke nélkül szabályozná az egészségpénztárak működését - jelentette be a szocialista frakció kedd esti ülése után Lendvai Ildikó.
A frakcióvezető hangsúlyozta: az új javaslat elkészültével hatályon kívül helyezik a jelenlegi szabályozás magántőke bevonásáról szóló paragrafusait, azonban addig is felfüggesztik a februárban elfogadott törvény ezen részeinek végrehajtását. Lendvai Ildikó hangsúlyozta: az új javaslatot csak abban az esetben nyújtják be a parlamentnek, ha április végén az SZDSZ küldöttgyűlése meghozza a végső döntést és felbomlik a jelenlegi koalíció, és az MSZP csak ezután kezd politikai egyeztetéseket az új javaslat elfogadásához szükséges parlamenti többség biztosításáról.

Az MSZP frakciója keddi ülésén megerősítette, hogy állami tulajdonban lévő, non-profit, regionális pénztárakat hoznának létre, melyeket fejkvóta alapján finanszíroznának.

Kiss Péter szerint a stabil kormányzáshoz nem egy miniszterelnök-cserén keresztül vezet az út - mondta az MSZP alelnöke, kancelláriaminiszter kedden este az MSZP frakcióüléséről távozóban újságíróknak. A szocialista politikus hozzátette: igenis folytatni kell az egyeztetést az SZDSZ-szel a következő időszak új politikájáról, illetve szerinte az MSZP-nek "bőven van ideje" az egészségpénztárakról szóló törvény átdolgozására még egy esetleges népszavazás előtt.

Olvasóink írták

 • 2. matriné 2008. április 09. 11:05
  „A közelmúltban a magánnyugdíj pénztárakkal ámították a dolgozókat. be is csődölt és elúszott a dolgozók befizetett magánnyugdíj alapja.
  Persze ezt nem mkürtöli ki a cenzúrázott sajtó! Most e kormány az egészségre fordítandó pénzel szórakozik! Hát persze! Azzal ami van! Ugyan is az nem kevés pénz amit az egészségre befizetnek,levonnak a dolgozóktól! Nané, hogy erre vetznek szemet az olyan emberek mint akik a magánnyugdijra befizett összegekkel léptek meg! Azt gondolva miért ne? Hisz a pénzel lelépőket sem fogták meg így a jövő elsíbolókat sem fogják üldözni! Mindegy, hogy magán biztosítónak nevezik,vagy csak csókos havernak, lényeg az hogy rengeteg pénzről van szó amiből lehet elszebelni büntetlenűl.”
 • 1. xy- 2008. április 09. 07:41
  „Ebből a csapdahelyzetből a szektorsemlegesség kivezető út lehet.
  Azaz mindenki /állami, önkormányzati , magán korház /egyformán hozzájut az állami támogatáshoz, csakúgy mint az oktatási intézmények példája mutatja.

  Ennek komoly alapja van már most is, hiszen van magánorvosi praxis már, van patika magánkézben , van néhány magánklinika is már.
  Ismerjük a magán fogorvosokat.
  Most ha ők a kezelés bizonyos százalékáig állami kvótát vehetnek igénybe általam , akkor aki teheti választhat a többlet szolgáltatással járó ellátás javára.

  aztán majd kialakul a rendje annak is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

PSZÁF: egymilliárd hiányzik a MÁV Biztosító pénztárából

Egymilliárd forint hiányzik a MÁV Biztosító pénztárából a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete… Tovább olvasom