Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

Új elnök a Rába élén

Pintér István, a győri Rába rt. eddigi vezérigazgatója lett a cég elnöke. Jancsó Péter önként mondott le.
A Rába Járműipari Holding Rt. csütörötkön tartott, rendkívüli közgyűlésén három évre igazgatósági tagnak választotta Hrabovszki Róbertet, a CIB Bank Rt. képviselőjét és Pintér Istvánt, a Rába rt. vezérigazgatóját. A közgyűlést követően a Rába új összetételű igazgatósága a testület elnökévé választotta Pintér Istvánt. Abbas Mehad, Apró Antal és Martin Olivér továbbra is tagja az igazgatóságnak.

 Interjú a távozó elnökkel itt >>



Pintér István
Pintér István személyében – aki 2003 óta irányítja vezérigazgatóként a társaságot – régi rábás veszi át az elnöki teendőket. A Kisalföldnek adott első elnök-vezérigazgatói nyilatkozatában Pintér azt emelte ki, a nagyobb felelősség gyorsabb döntéseket tesz lehetővé.

Miután csütörtökön elnöknek választotta meg a Rába rt. igazgatósága új tagját, Pintér István emlékeztetett arra, hogy 2003-as vezérigazgatói kinevezését követően a rendkívül kedvezőtlenné vált piaci környezetben a romló vállalati teljesítmény megállítása és a megváltozott külső körülményekhez való méretre szabása volt a fő feladata. A vezérigazgató ekkor hirdette meg hatékonyságjavító programját, mely 2004 végére befejeződött és a Rába rt. növekedési pályára állt. A sikeres válságkezelést követően, 2005 tavaszán a vállalat igazgatósága további három évre a Rába rt. vezérigazgatójává választotta meg, és vezetésével meghirdette a társaság középtávú stratégiáját.

A távozó elnök: Jancsó Péter
Ebben a 2007-ig tartó középtávú stratégiában a további növekedésre és a holding két legnagyobb üzletágának szerkezetváltására helyezi a hangsúlyt. A Rába-csoport legnagyobb árbevételű leányvállalata, a Futómű kft. a növekedést a nagy sorozat ú futóműalkatrészek gyártására, míg az Alkatrész kft. elsősorban személygépjárművek fém alkatrészeinek előállítására alapozza. A Rába rt. középtávú stratégiájával megvalósítja a cég üzleti modellváltását és megalapozza fenntartható versenyképességét. A stratégia eredményeként a vállalatcsoport futómű- és alkatrészüzletágának árbevétele eléri a 200 millió eurót és világszínvonalon, tartósan nyereségesen fog működni.

– Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Rábánál eltöltött huszonöt év után elnök-vezérigazgatóként dolgozhatom tovább – fogalmazott Pintér István, s némi humorral fűszerezve hozzáfűzte azt is: Budapestről érkezett elődjével ellentétben neki nem lesz szüksége arra, hogy hónapokig ismerkedjen a vállalattal, s keresgélje a bejáratot vagy éppen a férfivécét. Majd komolyra fordítva a szót kijelentette: az elnöki és a vezérigazgatói poszt egy kézbe kerülése gyorsabb döntéseket tesz lehetővé, azon egyszerű oknál fogva, hogy nem kell külön konzultálnia az elnökkel, hiszen az elnök ő maga. Megválasztásával Pintér a Rába rt. első elnök-vezérigazgatója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre vagy jó ötlete, esetleg szabadidős programajánlata van? Rangos versenyt,… Tovább olvasom