Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

Új épületszárnyat adtak át a Hunyadiban

Összesen 105 millió forintba került annak az új épületszárnynak a felépítése a mosonmagyaróvári Hunyadi-iskolában, melyben nyolc tantermet alakítottak ki. A tegnapi átadáson elhangzott: ha az intézményben felépül egy új sportcsarnok, akkor néhány tanteremből öltözőt és fürdőt alakítanak ki.
„ A szakképző intézetnek hely kell, hisz több a gyerek” – indokolta a beruházás szükségességét Szentkuti Károly alpolgármester az ünnepségen. Az akadálymentes épületszárny 90 millióba került, ehhez jött hozzá a 15 milliós berendezés, így a végösszeg eléri a 105 millió forintot.
Ötszáz négyzetméteres alapterületű, kétszintes, korszerűen felszerelt intézmény biztosítja az oktatás feltételeit. Szentkuti elmondta: a rekonstrukció ezzel remélhetőleg nem fejeződött be. „A Gyárfás utcai épület emeleti részének felújítása mellett egy új sportcsarnok építésére is törekszünk” – tette hozzá.
Gede Zoltán iskolaigazgató szavai szerint az alsó szint tantermeit úgy alakították ki, ha a sportcsarnok megépül, akkor ott öltözők és fürdőszobák lesznek. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lennének felszereltek „addig is” a termek. A nyolc terem közül négy nagyobb (24 tanuló fogadására alkalmas) és 4 kisebb (12–16 diákot befogadó) épült.
„Átalakult a szakképzés, s mi követjük a változást. A csoportképzések azon vállalkozások igényeit követik, melyek nekünk fizették a szakképzési hozzájárulást. Ezen önrészből és önkormányzati segítséggel valósulhatott most meg a beruházás” – mondta az igazgató. Gede Zoltán hozzátette: tavaly tanévkezdéskor 860 diák járt a Hunyadiba, most 920. Több mint húsz szakmát oktatnak az intézményben, s az érettségi utáni képzésben 70-en vesznek részt: elsősorban a vendéglátó-ipari, az autószerelő- és az asztalosszakma kedvelt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ön mire köt(ött) biztosítást?

Tovább olvasom