Délmagyar logó

2016. 10. 22. szombat - Előd 7°C | 14°C

Új féregvírus Bridex néven

A Bridex egy e-mail féregvírus, melyet először 2002. november 4-én észleltek. A Visual Basic nyelven készült féreg általában email üzenetek mellékletében érkezik, README.EXE néven.
Névváltozatok: Braid, W32/Braid@mm, W32/Braid.A-mm, I-Worm.Bridex, I-Worm.Bradex. A víruskód a közismert I-Frame.exploit Microsoft-os böngészõhiba felhasználásával megpróbál automatikusan lefutni az Outlook / Outlook Express levelezõrendszerek betekintõ ablakában.
A Bridex létrehoz egy EML állományt a munkaasztalon (hasonlóan a NIMDA-hoz) és a Funlove vírust is elhelyezi a rendszerben. A féreg ezenkívül felülírja Registry Editor (REGEDIT.EXE fájlt) saját másolatával és készít egy ezt automatikusan elindító regisztrációs bejegyzést. Létrehoz még egy BRIDE.EXE nevû állományt a Windows System alkönyvtárban, ez maga a régebbi Funlove vírus kódja, de az eredeti Funlove szöveget a víruskészítõi felülírták a 'DonkeyoVaccineiEraser' sztringgel. Ezzel a Funlove kóddal felülírja még az MSCONFIG.EXE állomány elejét is. A féreg elhelyez egy HELP.EML állományt is a munkaasztalon. Ez tartalmazza a MIME kódolt féreg másolatát a benne lévõ IFrame exploittal és egy olyan HTML szöveget, ami megjeleníti a Windows verziószámát, a termék ID számát és regisztrálási kulcsot. Ha a felhasználó erre rákattint, a féreg a mûködésbe lép, amennyiben a gépen Internet Explorer és Outlook Express fut, és nem lett lefuttatva a megfelelõ MS hibajavító patch.
A fertõzött gép munkaasztalán létrehoz ezenkívül saját másolatával egy EXPLORER.EXE állományt is. Ennek ikonja viszont nem a Windows Explorer-é, hanem az Interner Explorer-é lesz. A féreg analizálása még jelenleg is tart. Az F-Secure és Kaspersky Anti-Virus programok a 2002. november 4. legfrissebb adatállományokkal már képesek detektálni.
-- index --
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új az Édes Otthonban

Lakásmellékletünkből ezen a héten megtudhatja, hogyan készíthet dekoratív, házi fűszerolajat és… Tovább olvasom