Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Új gazdasági napló

– Azok a mezőgazdasági termelők, akik az agrár-környezetgazdálkodási és a kedvezőtlen adottságú területek kompenzációs támogatásaiban részesülnek, Gazdálkodási Naplót kötelesek vezetni – adta hírül lapunknak Nagy László agrár-környezetgazdálkodási tanácsadó. Az erről szóló új rendelet (67/2006. [IX. 15.] FVM) célja a helyes gazdálkodási gyakorlat előírásainak ellenőrzése, a támogatások felhasználásának folyamatos figyelése az adott gazdaság teljes területén.

A 2005/2006-os gazdálkodási évre vonatkozó Gazdálkodási Napló egy aláírt másolatát az október 1. és december 31. közötti időszakban kell beküldeni a Növény- és Talajvédelmi Központi Szolgálat címére (1118 Budapest, Budaörsi u. 141–145.), a hiánypótlási kötelezettségeket úgyszintén.
A Gazdálkodási Naplót a hozzá kapcsolódó dokumentumok (számlák, bizonylatok, tápanyag-gazdálkodási terv) másolatai nélkül kell megküldeni, ugyanakkor a kötelező nyilvántartásokra vonatkozó előírások szerint a kapcsolódó dokumentumokat legalább 5 évig meg kell őrizni.
Az új, 2006/2007. évi Gazdálkodási Napló vezetése szeptember 1-jétől kötelező, ezt a nyomtatványt a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium, valamint a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal honlapján közzéteszi. Akik internet-hozzáféréssel nem rendelkeznek, keressék fel az NVT-tanácsadókat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Allergiás tüneteket csillapít az óvodai sószoba

Tavasszal alakították ki a sószobát a szegedi vasutas óvodában. Egészségmegőrzésre,… Tovább olvasom