Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Új gazdasági programot követelt a Liga

A rendezvényt az érdekképviselet a megfelelő válságkezelés érdekében szervezte.
Befejeződött a Liga Szakszervezetek demonstrációja pénteken nem sokkal déli tizenkét óra után az Alkotmány utcában. A demonstráción Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke arról beszélt, hogy egy éve cselekvőképtelen kormánya van Magyarországnak, jelenleg pedig bizalmi válság van. Egy olyan válságkezelést tartana megfelelőnek, amely gazdaságpolitikai fordulatra épül és a legfőbb célja a munkahelyek megőrzése, valamint a foglalkoztatás bővítése.

Az érdekképviseleti elnök hangsúlyozta, hogy mindemellett szükség volna a korrupció visszaszorítására, hiszen egyre több hír érkezik arról, hogy politikusok vagy vezető tisztségviselők ellen indítanak a hatóságok eljárást. A demonstráción néhány százan gyűltek össze, a többség a Liga Szakszervezetek logójával ellátott pólót viselte. Képviseltette magát - mások mellett - a Független Rendőr Szakszervezet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete, a Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége, a Polgári Védelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége és a Vasúti Dolgozók Szabad Szervezete is. Az emberek az Alkotmány utcában felállított színpad előtt hallgatták a felszólalókat, Gaskó István mellett beszédet mondott még Cser Ágnes, az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke, Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének vezetője és Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke.

A rendőrség korábban az Alkotmány utca Kossuth tér felőli részét kordonokkal zárta le és vasrácsok álltak az Alkotmány utcára merőleges utcákban is. Bár a demonstrálók a Parlament épületéhez csak több utcányi kerülővel juthattak volna el, a rendőrök kordonokkal vették körül az Országházat is. Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője a rendezvény befejezése után a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy rendbontás nem volt, a rendőröknek nem kellett intézkedniük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erősödött a forint

Egy euróért legutóbb 287,5 forintot adtak, szemben a csütörtök esti 289,3 forinttal. Tovább olvasom