Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

Új háztartási gépeket adtak át az ócsanálosi árvízkárosultaknak

Ócsanálos - Nyolcvan család kapott energiatakarékos hűtőt, mosógépet vagy fagyasztóládát a Borsod megyei Ócsanáloson, ahol a Hernád, illetve a Vadász-patak áradása okozott idén rekord méretű árvizet.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet közlése szerint a McDonald's felajánlásának köszönhetően kaphatták meg a családok a háztartási gépeket, amelyeknek a szétosztását csütörtökön kezdte meg a településen a segélyszervezet. Az étteremhálózat csaknem 6 millió forintos felajánlásának jóvoltából 80 ócsanálosi árvízkárosult család kaphatott korszerű eszközöket.

Az ökumenikus segélyszervezet felmérései szerint az árvíz során a házakban keletkezett károk mellett, a legtöbb érintett családnak a tönkrement háztartási eszközök jelentették a legnagyobb problémát. A kárfelmérések alapján, illetve a McDonaldís éttermi hálózattal történt egyeztetések során döntött úgy a segélyszervezet, hogy háztartási berendezéssekkel segíti a település összes árvízkárosultját.

Az előre meghatározott eszközök közül a kedvezményezett családok választhatták ki, hogy hűtőre, mosógépre vagy fagyasztóládára van-e leginkább szükségük. A gépek a támogató cég kamionjával érkeztek a község központjába, ahonnan kisteherautókkal juttatták el a házakhoz a segélyszervezet munkatársai és önkéntesei.

A társaság támogatásával megvalósult program kedvezményezettjeinek számát tovább növelte, hogy a segélyszervezet partnerétől, a Whirlpool Magyarország Kft-től önköltségi áron tudta megvásárolni az új, kiváló minőségű energiatakarékos gépeket, így a felajánlásból az összes helyi árvízkárosult részesülhetett.

A segélyszervezet augusztus közepe óta Ócsanáloson több különböző program keretében nyújt segítséget: utalványok osztásával részt vállal a kisebb károk helyreállításának támogatásában, illetve ingóságok pótlásában, valamint a nagyobb károk esetén építőanyag támogatásban részesíti a károsultakat, műszaki szakembereket biztosít, vagy a teljes kivitelezési munkát átvállalja.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet számos magánszemély, cég, gyülekezet, minisztérium, önkormányzat, iskola, művész támogatásával összességében több mint fél milliárd forint értékben segíti az árvízkárosultakat. Ebből szeptember 23-ig 373 millió forinttal finanszírozta mintegy 1060 árvízkárosult család házának felújítását, ingóságaik pótlását Sátoraljaújhelyen, Szendrőben, Ócsanáloson, Abaújszántón, Edelényben, Tolcsván, Erdőhorvátiban és Hernádkak-Belegrádon, további nyolc településen pedig viharkárt szenvedett családokat támogatott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálra gázoltak egy kerékpárost a 31-es főúton Jászapáti közelében

A helyszínen életét vesztette az a nő,akit kerékpározás közben gázolt el egy kamion a 31-es főúton Jászapáti és Jászjákóhalma között. Tovább olvasom