Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Új humanitárius világszervezet alakult

A világ egyik legnagyobb humanitárius testülete alakult meg Genfben ACT Alliance néven több mint száz egyházi hátterű, nemzetközi segélyezéssel és fejlesztéssel foglalkozó szervezet szövetségeként - tájékoztatott a szövetség egyik tagja, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet csütörtökön.
Mint írták, a másfél milliárd dolláros költségvetésű testület tagjaként a világ bármely pontján azonnal meg tudja kezdeni a segélyezést a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet.

Az ACT Alliance a többéves múltra visszatekintő, katasztrófasegélyezéssel foglalkozó ACT International és az ACT Development tagszervezeteinek egyesüléséből alakult meg szerdán, s lett a két genfi székhelyű szervezet közös koordinációs irodája - tették hozzá.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a tagszervezetek évtizedek óta segítenek világszerte a rászoruló közösségeknek, s a legutóbbi súlyos természeti katasztrófák esetében is elsőként mozdultak meg. A szervezetek a haiti katasztrófa első napjától a humanitárius segélyezésben és az újjáépítésben is élén járnak, és azonnal segíteni tudták a chilei földrengés túlélőit is.

A szervezet elődei folyamatos humanitárius és fejlesztési munkát végeztek tagszervezetein keresztül a világ legszegényebb és legveszélyesebb pontjain, többek között Afganisztánban, Szudánban, Csádban, Etiópiában, Irakban vagy a Gázai övezetben - mutattak rá.

Az együttműködés keretében a tagszervezetek 5-10 fős stábot tudnak kiutaztatni a különböző helyszínekre; a humanitárius munkavégzés koordinációjára pedig korábban is szükség volt, ezt a feladatot tölti be mostantól az ACT Alliance - világította meg a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet.

Közlésük szerint John Nduna főtitkár elmondta: a szövetség létrehozása azt jelenti, hogy az ACT Alliance "humanitárius és fejlesztési munkája képes elérni a világ minden sarkába", mert "mindenhol vannak egyházak".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövő héten döntenek a kutatóegyetemekről

A jövő héten születik döntés a kutatóegyetemi címekről, a pályázatok eredményét a miniszterelnök és… Tovább olvasom