Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Új igazgatók három külföldi magyar intézet élén

Új igazgatókat neveztek ki a New York-i, a moszkvai és a római magyar kulturális intézet élére.

A New York-i Magyar Kulturális Központot Fülemile Ágnes néprajzkutató irányítja a jövőben, a Római Magyar Akadémia igazgatója Molnár Antal történész lett, míg a Moszkvai Magyar Kulturális, Tudományos és Tájékoztatási Központ élére Baranyi András jogász, tolmács került.

Az új igazgatói kinevezések 2011 szeptemberétől négy évre szólnak - tájékoztatta az MTI-t a Balassi Intézet kedden.

A közlés szerint az intézetvezetők feladata - a Balassi Intézet alapvető célkitűzésével összhangban - "értékorientált országkép közvetítése, közös értékeink nemzetközi megismertetése, a magyarság jó hírének eljuttatása a nemzetek közösségébe, valamint a határon inneni és túli magyarság kulturális értékeinek és kapcsolatainak ápolása, fejlesztése".

Az összegzés szerint az igazgatók munkájuk során, mely magában foglal nemzetpolitikai, oktatási, tudományos, kulturális, külpolitikai és kommunikációs feladatokat, közreműködnek abban, hogy Magyarország egységes üzenettel és arculattal jelenhessen meg a nemzetközi nyilvánosság előtt.

Olvasóink írták

  • 1. Lutetia 2011. augusztus 23. 14:02
    „Az előző igazgatók vajon hány évre voltak kinevezve az intézetek élére? Letöltötték a mandátumukat, vagy leváltották őket?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mesterházy: nincs szükség új jogszabályra a munka törvénykönyvében

Az MSZP és a szakszervezeti konföderációk szerint sincs szükség új jogszabályra a jelenlegi munka törvénykönyve helyett. Tovább olvasom