Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Új internetes díjcsomagok augusztus 1-től

Augusztustól öt távközlési szolgáltató nyújt új, ártámogatott internetes telefondíj-csomagokat. Időközben az internetszolgáltatók megkezdték új előfizetési konstrukcióik piacra dobását. A jövőben havi 15 órát minimum 2800, 40 órát 7000 forint körüli áron internetezhetünk.
Július 15-én Kovács Kálmán, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) vezetője aláírta valamennyi érintett távközlési szolgáltató - a Matáv, a Vivendi, az Emitel, a Hungarotel és a Monortel - vezetőivel azokat a megállapodásokat, amelyek államilag támogatott internetes díjcsomagok létrehozását irányozzák elő az ország valamennyi szolgáltatási területén. A szellemiségben hasonló, ugyanakkor szolgáltatóként kis eltéréseket tartalmazó megállapodások értelmében a szolgáltatók havi 15 , illetve 40 órás internetes díjcsomagokat nyújtanak. A kezdő internetezőknek szánt 15 órás csomag előfizetési díja bruttó 1550 forint (percre lebontva 1,72 forint), míg a többet netezők számára készített 40 órás modell bruttó 4000 forintba kerül (1,66 forint) a szolgáltatók többségénél. Mindkét konstrukció hétköznap 16 órától éjfélig, hétvégén és munkaszüneti napokon reggel 7 órától éjfélig él. A távközlési szolgáltatók éjszakára (éjféltől reggel hétig) kedvezményes, percenkénti 50 filléres díjat számláznak.

 AZ INFO-TECH ROVAT TOVÁBBI CIKKEI >>

Cél a piac élénkítése


A telefontársaságok közül elsőként - az internetelérések állami dotációjának közlésével egy időben - a Matáv jelentette be új dial-up díjcsomagjait, ezt követte a Vivendi hasonló lépése. A konstrukciók piacra dobása elindíthatja a "fagyott piac" olvadását - reméli Lednitzky Péter, a Vivendi kormányzati és külkapcsolati igazgatója. A szakember szerint a kormányzat és a távközlési szektor közös projektjének célja leginkább az élénkülés elindítása, azaz a hazai internetpiac növelése. A Vivendi reményei szerint a tarifacsökkentésből adódó bevételkiesést már az idén kompenzálja az előfizetők számának növekedése, így a támogatási rendszer végső soron a szolgáltatók számára is előnyössé válhat.

A Monor Telefon Társaság (Monortel) elégedett a kormánnyal folytatott tárgyalásokkal - mondta Steinreich Péter, a cég külkapcsolati igazgatója. Az állami támogatásról szóló megállapodást aláíró telefontársaságok közül a Monortel a legkisebb, a cég a 29-es körzet 43 településén szolgáltat. A szolgáltatónál a többiektől eltérően nem lesz éjszakai tarifa, viszont a kedvezményes időszakok nem éjfélig, hanem hétköznap reggel hétig, hétvégén és ünnepnapokon pedig egész nap tartanak. Steinreich az augusztus 1-től bevezetendő díjcsomagokkal kapcsolatban elmondta, hogy a konstrukciók technikai részleteinek, valamint marketingjének kidolgozása jelenleg folyik, ám a szerződésben előírt határidőre mindkét díjcsomag előfizethető lesz. Hasonlóképpen jelenleg készülnek a díjcsomagok a 77-es, 78-as, és 79-es primer körzetben szolgáltató szegedi székhelyű Emitelnél, ezekről a szolgáltató a napokban nyújt tájékoztatást. Az internet-szolgáltatást is nyújtó cég augusztus elejére a két új díjcsomaghoz optimalizált nethozzáférési konstrukciókat is piacra dob.

Az öt primer körzetben - 66, 68, 32, 89 és 95 - szolgáltató Hungarotelnél a Monortelhez hasonlóan nem lesz éjszakai díjkedvezmény. A kormánnyal aláírt szerződés szerint a kedvezményes időszak hétközben itt is reggel hétig, hétvégén pedig egész nap tart - közölte Szabó László, a cég marketing-kommunikációs munkatársa. A Hungarotel július 22-én jelenti be konkrét konstrukcióit, annyi azonban már tudható - éppen a meghosszabbított kedvezményes időszak miatt - a díjcsomagok ára a többiekénél valamivel magasabb lesz.

Időközben az internetszolgáltatók megkezdték új, a 15 és 40 órás telefonos díjcsomagokhoz igazított dial-up (modemes) elérést biztosító konstrukcióik megjelentetését. Az Interware két új díjcsomagja havi 15, illetve 40 órás internet-hozzáférést biztosít. A szolgáltató július 15-től élő konstrukciói bruttó 1550, illetve 3000 forintért hozzáférhetőek. Az Interware díjszámítása szerint előfizetőik így - a kapcsolódó telefondíjjal együtt - havi 15 órás netelérésért 3100, 40 óráért pedig 7000 forintot fizetnek majd.


A VIVAnet 15 órás csomagja bruttó 1500 forintba, a 40 órás csomag bruttó 3250 forintba, az esti (délután 4 és reggel 7 óra között igénybe vehető, korlátlan elérést biztosító csomag 3500 forintba kerül havonta. A szolgáltatásokat megrendelő ügyfelek októberig az életkoruknak megfelelő havidíj kedvezményben részesülnek. Az Enternetnél a 15 órás csomag akciós ára - bizonyos feltételekkel - bruttó 1250, a 40 órás telefonos díjcsomaghoz ajánlott konstrukció pedig 3750 forintba kerül.

Az Axelero még ezen a héten, az Inter.net és a Telnet a tervek szerint a jövő héten, illetve július végéig jelentkezik új lakossági díjcsomagokkal, a Datanet augusztus elejére ígéri a már készen álló konstrukciói bevezetését. A V-netnél jelenleg vizsgálják az új csomagok kialakításának és bevezetésének körülményeit.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rossz társaság

Vannak az életben majdnem megoldhatatlan dolgok - és Gaylord Oakes (Anthony Hopkins), a sokat megélt… Tovább olvasom