Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Új ipari park a Barátság utcánál

A város gazdasági helyzetéről, az adóbevételekről, a készülő új ipari parkról és az eredménytelen sportcsarnok-előkészítésről beszélt többek közt Szabó Miklós polgármester a mosonmagyaróvári önkormányzat minap tartott közmeghallgatásán.
Mosonmagyaróvár önkormányzata csütörtöki közmeghallgatásán Szabó Miklós elmondta: nehéz körülmények között gazdálkodott a város idén, emiatt több alkalommal kényszerültek munkabérhitel felvételére, illetve a tervezett működési hitelt is igénybe kellett venni.
Idén november végéig összesen 1,642 milliárd forint helyi adó folyt be az önkormányzathoz. Tavaly egész évben 1,751 milliárd volt a helyiadó-bevétel.
A polgármester kitért arra is, hogy a bevételeket szinte teljes egészében az intézmények működtetése viszi el. Mivel a város adóereje előreláthatólag a közeljövőben nem növekszik, ezért a kiadásokat kell csökkenteni. Elkerülhetetlen az intézményrendszer áttekintése és racionális átalakítása. A polgármester a tervezett városi sportcsarnokkal kapcsolatban elmondta: a PPP-konstrukcióban történő megvalósításhoz az eddigi próbálkozások nem vezettek eredményre, ezért más formán kell gondolkodni. Folyamatban van Mosonmagyaróvár új ipari parkjának a kialakítása, amit a Barátság utca környékén kíván megvalósítani a város. A jövő évi költségvetési koncepciót a takarékosság jellemzi. Elsősorban az önkormányzati intézmények hatékonyabb, takarékosabb működését kívánják elérni.
A közmeghallgatáson kérdés merült fel a már meglévő és a rendezési tervben is szereplő ipari park sorsával kapcsolatban. Szabó Miklós elmondta: az ipari parkot működtető MILÜP Kft.-ben az önkormányzatnak csupán egyszázaléknyi részesedése van, valamint a terület tulajdonviszonyai is szerteágazóak. Szeretnék, ha ez az ipari park is működne, ám ebben a kérdésben a város nem meghatározó tényező.
A hallgatóság soraiból kérdés hangzott el a Fülemüle utca megoldatlan közvilágításával kapcsolatban is. Kovács Gergely önkormányzati képviselő, korábbi alpolgármester elmondta: a Gyöngyös-telep tervezése során a Fülemüle utca nem szerepelt útként a rendezési tervben. Jelenleg még a rendezetlen tulajdonviszonyok miatt nem tudják a közvilágításhoz szükséges kandelábereket felállítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ligabajnokság

labdarúgás

Győri ETO–Újpest 1–0 (1–0) Tovább olvasom