Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Új kiegészítő szolgáltatások a Magyar Postánál

Budapest - A Magyar Posta két új különszolgáltatást ajánl az ajánlott levélküldemények továbbításánál novembertől - közölte a cég csütörtökön az MTI-vel.
Az egyik újítás a levélszekrény útján nem kézbesíthető, ajánlott levelekre vonatkozik. Itt a személyes átvételhez kötött szolgáltatás keretében a küldemény átvétele kizárólag személyesen, aláírás ellenében történhet az új szolgáltatással, míg korábban a küldeményt a címen tartózkodó más személy is átvehette, nem csak a címzett. Most a küldemény feladója rendelkezhet arról, hogy a kézbesítő ne helyezze el az ajánlott levelet levélszekrénybe akkor, ha nem talál a küldemény átvételére jogosult személyt az adott címen. Ilyenkor a kézbesítő a feladó kérésére értesítőt hagy a címzett levélszekrényében.

A posta másik új szolgáltatása az úgynevezett kétszeri kézbesítési kísérlet: az így feladott ajánlott leveleket az első sikertelen alkalom után átvételre jogosult személy híján a következő munkanapon második alkalommal is megkíséreli kézbesíteni a posta.

A két új szolgáltatást úgy lehet igénybe venni, hogy az ügyfél a feladójegyzéken az adott ajánlott, illetve értéknyilvánításos levélre vonatkozó sor utolsó oszlopában feltünteti a szolgáltatások rövidítését. A levélszekrény útján nem továbbítható szolgáltatás ára 10, a kétszeri kézbesítési kísérlet szolgáltatása 25 forintba kerül alkalmanként.

A különszolgáltatások bevezetésével egy időben a postafiókra címzett belföldi ajánlott küldemények átvételét is egyszerűsíti a Magyar Posta - olvasható a közleményben. Az ajánlott, és egyéb különszolgáltatást nem tartalmazó küldeményeket 2010. november 1-jétől az eddig használt értesítés helyett közvetlenül a postafiókba kézbesítik.

Hozzáfűzik: a posta továbbra is aláírás ellenében kézbesíti a belföldi forgalomban feladott hivatalos iratot, a tértivevényes ajánlott, az e-tértivevényes ajánlott, a saját kézbe, az utánvéttel, a levélszekrénybe nem kézbesíthető/személyes átvételhez kötött különszolgáltatással, értéknyilvánítással vagy válaszküldeményként feladott leveleket, a nemzetközi ajánlott leveleket, illetve a sérült levélküldeményeket.

Olvasóink írták

  • 2. kekeczke 2010. november 05. 07:20
    „van aki még levelezik ? ? ?”
  • 1. KolompárRómeó 2010. november 04. 19:59
    „"Az ajánlott, és egyéb különszolgáltatást nem tartalmazó küldeményeket 2010. november 1-jétől az eddig használt értesítés helyett közvetlenül a postafiókba kézbesítik."

    Ez már évek óta így van.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kölcsön felvételéhez ígért segítséget egy csaló

Kaposvár - Több mint kétszáz embert károsított meg egy páli férfi, aki hitelt felvenni szándékozó… Tovább olvasom