Délmagyar logó

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -7°C | 0°C

Új kormányzati modellről is döntött a Fidesz választmánya

A Fidesz Országos Választmánya döntött a területi, a megyei, valamint az országos listáról és felvázoltak egy új kormányzati modellt is. A végső szót a jövő vasárnapi kongresszus mondja ki.
A Fidesz országos választmánya úgy döntött, hogy Orbán Viktor vezeti a Fidesz országos listáját, a pártelnök után sorrendben Mikola István volt egészségügyi miniszter, Áder János frakcióvezető, Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke és az 56-os elítélt, Wittner Mária következik.

Selmeczi Gabriella szóvivő elmondta: az országos lista hatodik helyén Horváth János áll, utána Kövér László, Pokorni Zoltán, Varga Mihály és tizedikként Jakab István, a Magosz elnöke következik.

Miniszterelnök-jelöltnek Orbán Viktort, kormányfőhelyettes-jelöltnek Mikola Istvánt javasolta a Fidesz országos választmánya.

A nagyobbik ellenzéki párt kampányának vezetője, Deutsch-Für Tamás az ülés után közölte: egy új kormányzati modell jegyében döntöttek úgy, hogy miniszterelnökhelyettes-jelölti posztot is létrehoznak, és erre a volt egészségügyi minisztert jelölik.

Az előttünk álló választások tétje ma nemcsak a kormányváltás, hanem az, hogy megalakítjuk-e a magyar szolidaritás nemzeti kormányát, vagy az ország a mostani kabinet vezetésével továbbra is a múltba menetel vissza - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a párt Országos Választmányának ülésén. Úgy fogalmazott, a magyar nemzet egy élő közösség, amely képes az összefogásra és megújulásra, amelynek van akarata, épp ezért a felemelkedés kulcsa nem az intézményekben, hanem a nemzetben van.

A pártelnök a miniszterelnök-helyettes jelölt személyéről úgy fogalmazott, egy olyan embert szerettek volna erre a posztra, aki a magyar nemzet orvosa lesz, és képviseli a magyar életerő és gyermekvállalás ügyét az új kormányban.

- Azt javasoltam, hogy hozzunk létre, hozzon majd létre Magyarország egy miniszterelnök-helyettesi posztot – mondta Orbán Viktor. Természetesen a kormány működéséért továbbra is egy személyben a miniszterelnök a felelős, ezt az alkotmány világossá teszi. Azért kértem föl Mikola Istvánt erre a feladatra, mert Mikola István az az ember, aki sokat tehet azért, hogy meggyógyítsuk Magyarországot.

(Krónika hírszolgálat)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

estére marad a száz százalék?

A Győri ETO FC és az FC Sopron is hiba nélkül teljesített eddig tavasszal. A hétvége kérdése:… Tovább olvasom