Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 7°C | 22°C Még több cikk.

Új látogatóközpont

a nemzeti parkban

Fertőújlak Munkatársunktól Közel száznyolcvanmillió forintos beruházással elkészült Fertőújlakon a Fertő– Hanság és Őrségi Nemzeti Park – Csapody István néhai soproni botanikusról elnevezett – természetiskolája és látogatóközpontja.
– A fertőújlaki egykori határőrlaktanya immár új szerepkört tölt be – mondta érdeklődésünkre Fersch Attila, a nemzeti park osztályvezetője. – A megfelelő átalakításokkal, tárgyi feltételek biztosításával természetvédelmi látogató- és oktatóközpontot hoztunk létre belőle, amelyben információszolgáltatás, vetítő-, előadó- és kiállítóterem, büfé, diákszállás, étkezde is rendelkezésre áll. Mindezzel a hazai ökoturizmus és a környezeti nevelés céljait szolgáljuk. A megvalósítást a Széchenyi turizmusfejlesztési alaptól nyert százmillió, a határon átnyúló Interreg-pályázat 52 milliója és a környezetvédelmi tárca által biztosított közel 19 millió forint – s a nemzeti park több mint hatmillió forintos önrésze – tette lehetővé. Mától várunk minden érdeklődőt.
A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium képviselője, Haraszthy László szakállamtitkár és dr. Kárpáti László, a nemzeti park igazgatója illusztris vendégek jelenlétében tegnap avatta fel az új létesítményt, a Csapody István Természetiskola és Látogatóközpontot.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiállították a szemtelen kutyát a moszkvai fociderbin

Elképesztő jelenet szemtanúi lehettek a nézők a CSZKA-Szpartak moszkvai fociderbin. Szerencsére - az… Tovább olvasom