Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Új lendülettel: megint minőségklub

Az első Minőségügyi Klubot Mosonmagyaróváron a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Mosonmagyaróvári Regionális Irodája alapította 1997-ben.

Minőség a közös jövőnk! – ezzel a gondolattal indul újra februárban a második Minőségklub Mosonmagyaróváron.

A klubnak az volt a célja, hogy a tagok között tapasztalatcserét, információáramlást, információszerzést biztosítson az akkoriban még nemigen ismert ISO-szabványok területén.

A klub hatéves fennállása alatt a tagság ingyenes volt, a klubtagok havi rendszerességgel találkoztak. Klubhelyiséget Mosonmagyaróváron a kamara biztosított részükre. Negyedévente szerveztek üzemlátogatásokat. Így nyílt lehetőség arra is, hogy ellátogassanak olyan gyárakba, ahol már működött vagy éppen a bevezetés szakaszában tartott a minőségirányítási rendszer. Minőségirányítási vezető kalauzolásával megismerkedhetett a tagság a minőségirányítással a gyakorlatban is, a győri Audiban, a szentgotthárdi Opelban, a rajkai Calidánál, a jánossomorjai Multicikóriánál, a mosonmagyaróvári Motimnál és Mofémnél.

Idén februárban az újraszerveződő Minőségügyi Klub is szeretné az elődök megkezdett munkáját folytatni. Egy elvégzett gyors közvélemény-kutatás szerint igény van arra, hogy a minőségügyi szakemberek, a minőségirányítás iránt érdeklődők rendszeresen találkozhassanak, tapasztalataikat, véleményüket, gondjaikat megoszthassák másokkal.
Terveink között szerepel, hogy a klubösszejöveteleken
– megbeszéljük az éppen aktuális szabványváltozásokat,
– pályázati lehetőségekről informáljuk a tagságot,
– segítséget nyújtsunk a pályázatok írásában,
– segítséget nyújtsunk a minőségirányítási rendszerek kiépítésénél, bevezetésénél,
– üzemlátogatásokon vegyünk részt,
– a tagság által igényelt témákban szakembereket, előadókat hívjunk meg.

Az alakuló klubgyűlés február 23-án, csütörtökön délután öt órakor kezdődik, a kamara mosonmagyaróvári regionális képviselete szervezi az Engels Frigyes út 10. szám alatti irodában. A tagság ingyenes. Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

„ Előellenőrzések” a schengeni csatlakozás előtt

A határőrség felkészült arra, hogy Magyarország 2007-ben csatlakozik a schengeni egyezményhez, s… Tovább olvasom