Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Új magyar hős

A kapuvári Horváth Gábor, megfogadva egy hazai vezető politikus felhívását, elkészítette Magyarország hősét, aki megmenti a gonosz menedzserektől szép hazánkat.
Horváth Gábor júniusban jelentkezett a @rc harmadik video- és óriásplakát-pályázatára. Az első fordulóban 1100 jelentkező közül választották ki azt a száz munkát, köztük a kapuvári fiatalét, amelyet a közeljövőben elbírálnak és kiállítanak.
Gábor a társadalmi célú üzenet kategóriába nevezte be alkotását. A plakáton egy betyár kinézetű ember hűséges kutyájával egy tarka ruhás, gengszterképű machót üldöz.

A kapuvári alkotótól megtudtuk, egy neves politikus nem olyan régen azt mondta: Magyarországnak hősökre van szüksége.
– Ezen gondolkodtam el és elképzeltem, milyen lehet egy magyar szuperhős, olyan, aki a világ más részein is felbukkanhat. Némi humorral próbáltam azokat a dolgokat megjeleníteni, melyek a külföldi szupersztárokat is jellemzik.

Kattintson a képre!

Így született meg Gulyásman, a magyar hős és társa, Szalonna, a szuperpulikutya. Fő ellensége Manage Man, a kilencvenes évek felkapaszkodó félmenedzsere.

Gábor tizennégy éves kora óta tagja a számítógépes szubkultúrának. Emellett a képzőművészet és a rajzolás is érdekelte. Célja, hogy a kettőt ötvözze. Középiskolai tanulmányai után Tolnai György reklámstúdiójában helyezkedett el. Itt ismerkedett meg az alkalmazott grafika alapjaival. Később rész vett a Magyar Televízió ma is látható új arculatának kivitelezésében. Három évvel ezelőtt mint művészeti vezető játékfejlesztéssel foglalkozott, ahol PC-re készített játékokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Imádja a focit

A közönség elsősorban komikaként ismeri, mégis született tragikának tartja magát. Shütz Ila… Tovább olvasom