Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Új magyar találmány: mobil webkamera rendszer

Magyarországon már szabadalmi oltalmat kapott, és rövidesen száz országban nyer még jogi védettséget három székesfehérvári feltaláló találmánya, a mobil webkamera rendszer.
Az ötletgazda, a kamerás távfelügyeleti rendszer szolgáltatásait végzõ székesfehérvári Jumah Kft. ügyvezetõje, Juhász Sándor elmondta: az internetrõl jól ismert webkamerák ötlete alapján kidolgozott mobil webkamera mindenféle hálózati csatlakozás nélkül, bármilyen távolságból képes élõ, vizuális információt továbbítani a megrendelõ számítógépére egy saját fejlesztésû szoftver segítségével. A kamerát magába foglaló képrögzítõ kis helyen elfér, háza zárható, és megoldható a kamera több irányú mozgatása is. A rendszert úgy alakították ki, hogy a szolgáltatott vizuális információ csak a megrendelõ számítógépén jelenik meg, illetve megfelelõ jelszóval a rendszerbe lépve látható. A feltaláló szerint a találmányt elsõsorban a gazdasági szféra tudja majd hasznosítani, mivel a kamerarendszer lehetõvé teszi például az építkezéseken, a cégközpontjától távoli telephelyeken történtek figyelemmel kísérését. Használható magáncélokra is, egyebek között a hétvégi házak szemmel tartására ajánlják.
A legegyszerûbb változat mintegy 200.000 forintból megvalósítható, és a költségek a nyújtott szolgáltatásoknak megfelelõen emelkednek. A feltalálók - a kohászként dolgozó Juhász Sándor, a faipari mérnöknek tanuló Mahler László és Hrabovszky Ákos vállalkozó - egy évig dolgoztak a találmány kidolgozásán, fejlesztésén és megvalósításán. A munka nagy részét õk végezték, csupán a szoftver elkészítéséhez vették igénybe szakképzett programozók segítségét. A találmány ez év õszén kapta meg Magyarországon a szabadalmi oltalmat, és várhatóan néhány héten belül külföldön is jogi védelmet élvez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megjelent a Lindows 3.0

A Lindows cég munkatársai bejelentették a Lindows operációs rendszer… Tovább olvasom