Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 28°C Még több cikk.

Új menetrend és új kedvezmény a MÁV-nál

A jövő héten nyilvánosságra hozzák a december 14-től érvényes új kedvezményeket, miután az 55. évüket betöltött nőkre és a 60. évüket betöltött férfiakra vonatkozó 20 százalékos kedvezményrendszer az uniós előírások miatt nem maradhat meg jelenlegi formájában.
A társaság korábban arról tájékoztatott, hogy december 1-jétől megszűnik az 55 év feletti nők és a 60 év feletti férfiak 20 százalékos utazási kedvezménye, de ezt szerdán úgy pontosították: december 13-ig még a jelenlegi szabályok szerint vásárolható a kedvezményes menetjegy. Akár 60 napos elővétellel is megvehető a jegy, ami az érvényességi időn belül még felhasználható. A MÁV-Start december 14-től, a menetrendváltáskor új kedvezményt vezet be.

A december 14-től érvényes menetrend kialakításakor célul tűzte ki a vasúttársaság, hogy a kihasználatlan kapacitásokat átcsoportosítsák, így a nyugat-magyarországi vasúti szolgáltatások javuljanak, külön ráfordítások nélkül. Gúthyné Molnár Mária, a MÁV-Start menetrend-tervezési szervezet vezetője a pénteki sajtótájékoztatón elmondta: csökkentik vagy megszüntetik a csúcsidőn kívüli, kihasználatlan vonatok közlekedését és szüneteltetik a tanítási szünetekben a csúcsidőn kívül közlekedő szerelvényeket.

Gúthyné Molnár Mária az újdonságok között megemlítette a Pécs-Miskolc közötti közvetlen IC-járatot, amely kétóránként indul. További újdonság a kétóránként induló Kecskemét-Kaposvár járat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsony-illatú orchideák a Városligetben

Ismét beköltöznek az orchideák a Magyar Mezőgazdasági Múzeumba Budapesten. December első hetében,… Tovább olvasom