Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Új névvel működik tovább a Roma Polgárjogi Mozgalom

Polgárjogi Mozgalom a Köztársaságért néven működik tovább a Roma Polgárjogi Mozgalom - közölte Horváth Aladár, a szervezet vezetője kedden, budapesti sajtótájékoztatóján.
A január 18-ai névváltoztatás mellett azzal érvelt: a jövőben "a Magyar Köztársaság alapelveit romákkal és nem romákkal együtt kell megteremteni", hiszen a társadalomban meglévő "frontvonal a demokrácia akarói és ellenzői között húzódik".

Horváth Aladár elmondta: a mozgalom programjában szerepel a "szociális minimum" törvénybe iktatásának igénye, azaz a szegények "alanyi jogon" hozzájuthassanak a mindennapi élelemhez; és érvényre juthasson a munkához és a szociális biztonsághoz való joguk. Amennyiben a kormány ezt nem tudja finanszírozni, "Magyarország kérjen ENSZ támogatást, hogy az éhező embereket el tudják látni" - fogalmazott a vezető.

Szőke Sándor, a mozgalom alelnöke a program további pontjaként hangsúlyozta: a demokratikus pártoknak ki kellene lépniük a parlamentből, és össze kellene fogniuk a civil szervezetekkel, hogy a demokrácia alapelveit képviseljék.

Olvasóink írták

 • 2. szentmiki 2012. január 24. 18:08
  „így igaz, megérne egy törvénymódosítást!!”
 • 1. Qllancs 2012. január 24. 17:50
  „..." alanyi jogon ....."
  Hát felmegy a pumpa bennem !!!!
  A jogaikat nagyon tudják ezek a jó emberek !!!
  DE A KÖTELESSÉGÜKET NEM !!!!!
  Rendesen dolgozni, tanulni, tiszta környezet, alkalmazkodni a mindennapi normákhoz !!!
  Ez a népcsoport csak hazudozik, követel, élősködködik, idősembereket tart rettegésben, fosztogat, NEM ISMERIK A MAGÁNTULAJDON fogalmát !!!!
  Házakat /pl. Szegeden is / alanyi jogon szétlopják, tönkreteszik, disznóólat csinálnak belőlle . Gyereket gyártanak a családipótlékért !!!
  Minden rájuk költött pénz --csak értelmetlen pénzkidobás !!!
  Ki mennyi adót tesz be a közösbe --a cigányok is ---annyit kapjanak vissza segélyként !!!! EGY ft se többet !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik: a kormány ellehetetleníti a felsőoktatási intézményeket

Elehetetleníti a felsőoktatási intézményeket és a felvételizni vágyókat a kormány által pénteken… Tovább olvasom