Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Új országos óvodai alapprogram jövő szeptembertől

Az alapprogram biztosítja, hogy valamennyi gyermek óvodai nevelése azonos alapelvek, feltételek, szakmai követelmények alapján történjen.
Jövő szeptember elsején lép életbe a megújuló óvodai alapprogram, eddig az időpontig kell módosítani és jóváhagyatni az óvodák pedagógiai programjait az új alapprogramban foglaltakkal összhangban - közölte az oktatási államtitkárság csütörtökön. Az alapprogramról szerdán döntött a kormány.

Az államtitkárság közleménye szerint az óvodai nevelés új, országos alapprogramja biztosítja, hogy az óvodai nevelésben részesülő valamennyi gyermek ugyanazon alapelvek, feltételek, szakmai követelmények mentén sajátíthassa el mindazokat a képességeket és ismereteket, amelyek alkalmassá, éretté teszik az iskolai évek megkezdésére.

Az alapprogram a nemzeti köznevelésről szóló törvényhez igazodva biztosítja, hogy valamennyi gyermek óvodai nevelése azonos alapelvek, feltételek, szakmai követelmények alapján történjen. Az óvodai nevelés legfőbb célja, hogy fejlessze azokat a képességeket, továbbadja mindazt az ismeretanyagot, amelyekre az iskolába lépéshez szükség van - emelték ki.

Kitértek arra is, hogy az óvodai nevelőmunkában fontos annak a tevékenységközpontú szemléletnek a megerősítése, amely támogatja a gyermek egészséges fejlődését, hátrányainak csökkentését, tehetségének kibontakoztatását, és - egyéni adottságaira is figyelemmel - azoknak a képességeknek a folyamatos kialakulását, amelyek segítik őt az iskolai életre való felkészülésben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alkotmánybírót és háznagyot is választ hétfőn a T. Ház

A hétfői ülésnap lesz 2012-ben az utolsó alkalom, hogy ülésezik a parlament. Tovább olvasom