Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Új Pentium 4-es mobil processzorok

Az Intel munkatársai négy vadonatúj, hordozható számítógépekbe szánt mobil Pentium 4 processzort mutattak be.
Ismeretes, hogy a világ legnagyobb chipgyártója korábban csak az asztali számítógépekbe szánt nagy teljesítményű mikroprocesszorait vértezte fel ezzel az új technológiával, mostantól azonban már a notebook tulajdonosoknak sem kell nélkülözniük a Hyper-Threadinget. A Santa Clara-i székhelyű vállalat konkrétan egy 2,6 GHz-es, egy 2,8 GHz-es, egy 3,06 GHz-es, valamint egy nem kevesebb mint 3,2 GHz-es működési frekvenciájú mobile Pentium 4 processzort jelentett be. Utóbbi processzor jelen pillanatban egyébként a világ legnagyobb teljesítményű notebook chipje.
Az Intel a hagyományos hordozható számítógépek piacán a Centrino platformot, illetve az annak szerves részét képező Pentium M processzort versenyezteti a konkurencia hasonló megoldásai ellenében, azonban nemrégiben létrehozta az úgynevezett mobile Pentium 4 termékcsaládot. Ezen termékcsalád processzorait a chipgyártó elsősorban olyan, desknote-oknak is nevezett notebookokba szánja, melyek mind teljesítményük, mind pedig szolgáltatási körük révén képesek arra, hogy kiváltsák a hagyományos asztali számítógépeket. A mobile Pentium 4 processzorral szerelt notebookok általában nagy méretű, sok esetben 17 colos képátlójú folyadékkristályos kijelzővel rendelkeznek és esetükben nem annyira az egy feltöltéssel elérhető maximális működési idő, hanem sokkal inkább a lehető legnagyobb teljesítmény a fontos.
A számítógépgyártók körében az utóbbi időkben divattá vált az eredetileg asztali számítógépekbe szánt normál Pentium 4-es processzorok notebookokban történő alkalmazása, ugyanis ezen processzorok jelentősen olcsóbbak voltak mobil társaiknál. Az Intel mindezt felismerve vezette be a piacra az új mobile Pentium 4 chipeket. A most debütált 2,6 GHz-es, 2,8 GHz-es, 3,06 GHz-es, valamint 3,2 GHz-es mobile Pentium 4 processzorok ára rendre 234, 294, 433, illetve 653 dollár. Összehasonlításképp a hasonló frekvenciájú hagyományos Pentium 4 chipek ára rendre 218, 278, 417, illetve 637 dollár.
-- supergamez --

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz éve Győrben az Audi

„ Meggyőződésem, hogy az Audi győri sikere a Magyar Köztársaság sikere is” –… Tovább olvasom