Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 28°C Még több cikk.

Új polgármestert választottak Dunaszigeten

Cseh Benjamint választották polgármesterüknek a három független induló közül a dunaszigetiek - közölte Kiss Mónika Edina jegyző az MTI-vel vasárnap este, a voksok összeszámlálása után.
A győztes - 63 százalékos részvétel mellett - 298 szavazatot kapott, hárommal többet a települést eddig vezető Tóth Istvánnál. A harmadik jelöltet, Kiss Sándort 177-en támogatták, négy voks pedig érvénytelen volt.

A másfél ezer lakosú Győr-Moson-Sopron megyei településen azért kellett ismét választást tartani, mert novemberben bírósági megrovás miatt elvesztette tisztségét Tóth István polgármester. Tóth István a bíróság határozata szerint nem adott ki közérdekűnek számító önkormányzati pénzügyi adatokat, s ezzel akadályozta a képviselői munkát.

A január végi határidőig hárman adták le az induláshoz szükséges számú ajánlást: az eddigi településvezető mellett Cseh Benjamin és Kiss Sándor szállt be a versenybe. Két másik jelölttel együtt ők alkották az októberi polgármester-választás - kizárólag független jelöltekből álló - mezőnyét is.

A választási harc egyetlen, a helyi médiában visszhangot kapó eseménye az volt, hogy Tóth István úgynevezett fiktiválási eljárást kért Kiss Sándor ellen a helyi választási bizottságtól. Kérelmét arra alapozta, hogy a férfi több mint tíz éve nem a bejelentett lakcímén, Dunaszigeten, hanem "ismeretlen településeken lakik életvitelszerűen, bejelentett lakcíme fiktív, személyes mulasztásának következtében ez törvényellenes állapot", de beadványát a helyi választási bizottság elutasította - írta akkor a Kisalföld című megyei napilap.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megérkezett Líbiából a magyarok repülőgépe

A gép utasait, akiket azonnal a Terrorelhárítási Központ épületébe szállítottak, Martonyi János külügyminiszter és Hende Csaba honvédelmi miniszter fogadta. Tovább olvasom