Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Új rendszerben működik jövőre a fogyatékos emberek foglalkoztatása

Új, egységes és egyszerűbb rendszerben működik a fogyatékos és a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása jövőre; az átalakításnak köszönhetően hétezerrel nő a támogatott foglalkoztatottak száma - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális államtitkára pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
Soltész Miklós elmondta, a rendszer lényege, hogy az azonos fogyatékosságú emberek után ezentúl azonos támogatást kapnak a munkáltatók. Közölte, Balog Zoltán miniszter csütörtökön írta alá a cégeknek kiírt foglalkoztatási pályázat eredményét, eszerint 326 vállalkozás 30 300 embert foglalkoztathat 2013. január 1-jétől.

Emlékezetett, az eddigi bonyolult, átláthatatlan és sokszor igazságtalan rendszerben a különböző cégek különböző módon és különböző összegű támogatásokat kaptak; volt, amelyik költségtámogatást, más bértámogatást, megint más költségkompenzációt és bértámogatást is kapott.

Az új rendszerben - első lépésként - a cégeknek pályázniuk kellett a foglalkoztatási akkreditációra, ennek eredményét ismertette most Soltész Miklós. A munkáltatók a pályázaton kétféle foglalkoztatást vállalhattak: egyrészt a tartós, másrészt az úgynevezett tranzit foglalkoztatást. Előbbiben azoknak adhatnak hosszú távra munkát, akiknél nem várható, hogy kikerülhetnek a nyílt munkaerő piacra, utóbbiban pedig azoknak, akiknek az egészségi állapota javulhat, vagy képzés után kikerülhetnek a nyílt munkaerő piacra.

Olvasóink írták

  • 1. Emberségetavilágnak 2012. december 28. 14:25
    „Én minden jó dolognak tudok örülni. Lassan, de biztosan őrölnek a malom kerekei.
    Egyszer csak hopp, a nyílt munkaerő piacon találja magát a delikvens, egyenesen a nagy, nemzeti, nem lát, nem hall, nem beszél élő shaw személyre szabott rendezvényén. Semmi nincs veszve, a triumvirátus mutogatni még tud.
    Kar-inti-díjat.
    Hisz nyelvéből él a nemzet. Amint megtalálta a másiknak azt a bizonyos testrészét.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hajdúszoboszló a legkedveltebb utazási célpont az ünnepek alatt

A karácsonyi és szilveszteri időszakban egyértelműen a fürdővárosok a legnépszerűbbek. Tovább olvasom