Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Új szervezetben az Ifjúsági Demokrata Fórum egykori tagjai

Ifjúsági Konzervatív Unió (IQ) néven új ifjúsági szervezetet alakítottak szombaton Budapesten konzervatív fiatalok, akik korábban az Ifjúsági Demokrata Fórum (IDF) tagjai voltak.
Az IQ elnökének szombaton megválasztott Horváth István és társai azután léptek ki az IDF-ből, hogy Lasztovicza Gábort ismét az IDF elnökévé választották decemberben, és alelnök lett Almássy Kornél, korábbi MDF-es, most független országgyűlési képviselő.Az Ifjúsági Konzervatív Unió megalakulásakor elfogadta az Ifjúsági Konzervatív Kiáltványt is, amely tíz pontban foglalja össze a konzervatív politika mibenlétét. Ez a dokumentum képezi a szervezet programjának alappillérét is, ennek szellemében kíván részt venni a magyar közélet megújításában. Az IQ szerint le kell számolni ugyanis a kádári nosztalgiával és újraértelmezni az állam és a polgárok viszonyát. A feladat nem könnyű, ám a múlt tapasztalatainak felhasználásával és a jövő lehetőségeinek okos kihasználásával véghezvihető az a szemléletváltás, ami hozzájárul a magyar fiatalság és a magyar középosztály megerősödéséhez valamint az ország fejlődéséhez - vélik az IQ tagjai.

Olvasóink írták

 • 5. KolompárRómeó 2009. január 05. 21:39
  „Újabb pár "csak dógozni né köjjön" fiatal. Ilyenek pölö botka, újhülye, solymos, cúslág, stb.”
 • 4. homer 2009. január 03. 21:16
  „Tudatlanságot oszlatva jegezném meg, hogy az "állami támogatás" feltétele az ogy. választásokon elért 1%-os vagy annál nagyobb szavatszerzés! Tehát kedves 2. hozzászóló, vagy-vagy, de nem is-is!”
 • 3. maci52 2009. január 03. 18:47
  „Ez az új KISZ?Akkor Gyurcsány mehet vissza Kisztitkárnak,a lóvé úgy is nála maradt megőrzésre.”
 • 2. dodó 2009. január 03. 17:35
  „Eggyel több a "támogatottsága statisztikailag nem mérhető" típusú pártocskákból.
  Ne baj, mert állami támogatás jár (adunk), irodát kapnak (biztosítunk), és lesz elnök, alelnök(ök), titkár(ok) jó fizetéssel (tiszteletdíjjal) a mi adónkból.”
 • 1. lopicigazsi 2009. január 03. 15:59
  „Az IQ és a pártpolitika hogyan említhető egy lapon? Ezt nem értem. És utálom is. A pártpolitikát mindenképpen. S a gőzt ki kell engedni. A FAL erre való. A lélek méregtelenítője. www.afal.hu”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Időhúzással vádolja a rendőrséget az eltűnt lány apja

Nem merült fel eddig bűncselekmény gyanúja a francia diáklány eltűnésével kapcsolatban a budapesti… Tovább olvasom