Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Új törvény az azonos neműek élettársi kapcsolatáról?

Az SZDSZ felszólítja a kormányt, hogy a megfelelő egyeztetések után még a következő év elején nyújtsa be a parlamentnek, az Alkotmánybíróság által hétfőn megsemmisített regisztrált élettársi kapcsolatról szóló törvény azon részeit, ami az azonos nemű párokra vonatkozik.
A liberálisok az Ab indoklása alapján úgy látják, a taláros testültnek csak a különböző neműek élettársi kapcsolatával vannak problémáik, és kifejezetten arra szólítja fel a jogalkotót, rendezze az azonos nemű párok életviszonyait olyan jogintézményben, ami a házassághoz hasonló jogállást biztosít - mondta Gusztos Péter keddi sajtótájékoztatóján.

A liberális politikus szerint már a tavaszi ülésszakban tárgyalhatna a kormány a javaslatról, ami így az eredetileg tervezett január helyett júliustól életbe léphetne. A liberálisok egyébként maguk is kezdeményeznek egyeztetéseket a témával kapcsolatban, Gusztos Péter például január elejére egyeztetésre hívja az érintett civil szervezeteket.

Gusztos Péter szerint egyébként nem emberséges, igazságos az, hogy az Alkotmánybíróság a különböző neműek esetében viszont nem engedi az élettársi kapcsolatot. A liberális politikus szerint a 10 millió magyar állampolgár közül egymillió választja ezt az együttélési formát és nem helyes, hogy az állam gyakorlatilag bünteti azokat, akik házasság helyett élettársi kapcsolatban élnek, mivel ezzel például vagyonjogi szempontból sérülékenyebb a jogbiztonságuk. Gusztos szerint kérdéses mitől ér kevesebbet az ő jogbiztonságuk, mint a több magyar állampolgáré, éppen ezért felhívják a kormányt arra is, vizsgálják meg milyen lehetőség van a különböző neműek élettársi viszonyának rendezésére.

Olvasóink írták

 • 6. KolompárRómeó 2008. december 16. 22:19
  „"Gusztos Péter szerint egyébként nem emberséges, igazságos az, hogy az Alkotmánybíróság a különböző neműek esetében viszont nem engedi az élettársi kapcsolatot."

  Azonnal ombucmant követelek! És mi lesz azokkal, akik hárman, négyen szeretnének együtt élni? Erre mikor kerül sor? Most, hogy végre sínen az ország, rendben a költségvetés, a cigányok nem segélyt, hanem munkabért kapnak, a politikusok nem egyenlőbbek az egyenlőknél adózási szempontból, valamint a dinoszauruszok kihalásának is megvannak a felelősei, kérem, hogy azonnal ezzel a témával is foglalkozzanak!”
 • 5. dodó 2008. december 16. 20:26
  „751510

  A számból vetted ki a szót! Még annyival színesíteném, hogy mindezek mellett cigányszaporítók és -védők is!”
 • 4. Klárika 2008. december 16. 17:07
  „Ennek még a fontolgatása is ostobaság.
  Házasság: egy férfi és egy nő összekötött kapcsolatban
  Élettárs: nem akarok vele összeházasodni, csak együtt élni és szexelni
  Azonos neműek: na ne. Már így is sok van, nem kell bátorítani.”
 • 3. radenko 2008. december 16. 16:17
  „Hajrá SZDSZ kell a törvény mert sok köztetek a buzi.”
 • 2. Power 2008. december 16. 14:02
  „20 éve ezt csinálják. Gusztustalanok!!!”
 • 1. 751510 2008. december 16. 13:06
  „Látható, hogy a liberálisok minden idegszálukkal a válságból való kilábalásra és országunk legégetőbb problémáira koncentrálnak.
  Ha rendeződött a buzik helyzete, rátérhetnek a drogosok, alkoholisták, pedofilok, bűnözők és egyéb deviáns elemek problémáira... Szánalmas banda.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: elfogadhatatlan az új költségvetési törvény

Elfogadhatatlan a 2009-es költségvetési törvény - mondta Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes… Tovább olvasom