Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Új ügyvezető az FC Sopron csapatánál

Július elsejétől a korábbi ügyvezető igazgatót, Gőbl Gábort Köteles Zsolt váltotta az FC Sopron élén. Az új vezető lapunknak nyilatkozott terveiről, a szükséges változtatásokról. Jóslatokba viszont nem bocsátkozott.
– Milyen tervekkel érkezett az FC Sopron csapatához? – kérdeztük az új ügyvezető igazgatótól, Köteles Zsolttól.
– Vízer László Máriusz felajánlotta nekem az ügyvezetői igazgatói posztot. Világéletemben szerettem a labdarúgást, fiatalkoromban játszottam is. Sérülés és tanulmányi okok miatt viszonylag korán befejeztem az aktív sportot. Egy NB I-es klubnál mindig megtiszteltetés dolgozni.

Nyugodt körülmények

– Vannak olyan különleges elvárások, amiket mindenképpen szeretne megvalósítani?
– Igen! Először is, igaz ugyan, hogy 18 évig voltam katona, viszont senkinek sem kell megijednie, hogy az elkövetkezendő években nem a kaszárnyafegyelem fog uralkodni. Szeretném elérni azt, hogy a klub nyugodt, rendes körülmények között működjön. Ne legyenek sem anyagi, sem technikai hiányosságok. Azon viszont változtatni szeretnék, hogy a hírek a lehető legrövidebb időn belül eljussanak a szurkolókhoz, az újságírókhoz, téves vagy félinformációk viszont ne kerüljenek ki a klubtól. Gondoljunk csak arra, amikor felmerült, hogy Matthäus, Lisztes Krisztián vagy Tököli Attila érkezik a csapathoz. Rövid időn belül kiderült, hogy ezeknek kevés a valóságalapjuk. Fontos, hogy a jövőben semmilyen negatív eseménnyel ne hozzák kapcsolatba a csapatot. Találgatásokba semmi áron nem szeretnék belemenni. A mostani, klub körüli csend egyáltalán nem azt jelenti, hogy nem dolgozunk. Éppen ellenkezőleg, csak kevesebbet szólalunk meg.

Elfogadták a nevezést

– Nagyon fontos időszakban érkezett a csapathoz, három hét múlva kezdődik a bajnokság. Rendben mennek a dolgok?
– Hivatalosan július elsejétől vagyok az FC Sopron ügyvezető igazgatója. Az átadás-átvétel ideje alatt az előző ügyvezető, Gőbl Gábor segítségével sikerült némi képet kapnom a klubról. A liga hétfőn fogadta el a nevezésünket. A hat hiánypótlásra kötelezett csapatból mi voltunk az egyedüliek, akik határidőre visszafizettük a felvett ligahitelt, és tárgyalunk azon, hogy a kamatokat miképpen tudjuk majd kiegyenlíteni.
– Hányadik helyre várja a csapatot?

Jobb eredményt vár

– Számszerűleg merészség konkrétumot mondani. Azt viszont kijelenthetem, hogy ez a csapat sokkal többre képes, mint amit az előző bajnokságban elért. Nagyon meg lennék lepve, ha jövő tavasszal nem érnénk el sokkal jobb eredményt, mint ahol az idén végeztünk.
– A helybéliek kritikaként szokták megjegyezni, hogy a csapatban kevés soproni játszik. Így viszont nem érzik magukénak a csapatot.
– El kell ismerni, Sopron szép, de kicsi város ahhoz, hogy egy élvonalbeli csapatot ellásson játékosokkal. A gyerekeket egyre nehezebb ráirányítani a sportra, egyszerűen nem termelődik ki annyi tehetség, hogy ne kelljen igazolnunk. Persze választhatjuk azt is, hogy csak helybéliek játszanak, de akkor véleményem szerint nagyon hamar a másod- vagy a harmadosztályba kerülnénk. Vannak nagyon jó fiatal játékosok, ők viszont szerződést kaptak.
– Miként került kapcsolatba a csapattal, Vízer László Máriusz többségi tulajdonossal?
– Elváltam, két gyermekem van. Tizennyolc évig voltam katona. Szolgáltam Grúziában és Koszovóban, az első állomány tagja voltam. Ezt követően a Honvédelmi Minisztériumban dolgoztam. Leszerelésem után az Európai Cselgáncs Szövetségnél az adminisztrációt vezettem egészen mostanáig.

Kevés a létesítmény

– Öntől, aki kívülállóként érkezett a csapathoz, bátran megkérdezhetjük, min lehetne még változtatni az FC Sopron munkájában. Az ön helyzete, éppen azért, mert újonnan érkezett, könnyebb, hiszen bátran változtathat, viszont nehezebb is, mert kevésbé ismeri a helyi viszonyokat.
– Amit problémaként az első pillanatokban észrevettem, az a létesítményhiány. Bárhogy is nézzük, van tizenkét utánpótlás-, három női csapat, és a Káposztás utcaival együtt összesen hat pályánk van. Ahhoz, hogy a gyerekek megszeressék a focit, a képzés eredményes legyen, változtatnunk kell ezen. Az edzésekhez jó körülményeket kell biztosítanunk. A soproni önkormányzat segítséget nyújt, hogy ezt megvalósíthassuk. Közösen olyan megoldást kell találnunk, hogy a már meglévő pályáinkat fel tudjuk újíttatni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beismerte a gyilkosságot a hajléktalan

Beismerő vallomást tett az a 42 éves hajléktalan, akit a múlt héten, a kaposvári MÁV pályaudvaron… Tovább olvasom