Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Új vendéglői kategóriákat vezetne be a gazdasági tárca

A vendéglátóhelyek jelenlegi – számokban meghatározott – minősítése helyett a szaktárca a funkció szerinti besorolást javasolja most elkészült rendelettervezetében. A szakma azonban nem fogadja el a tervezett változásokat.
Az új besorolás szerint a különböző osztályokat a melegkonyhás üzleteknél nyolc (a restauranttól a csárdán át a kifőzdéig), a nem melegkonyhásoknál öt (a büfétől a szendvicsbáron át a pecsenyesütőig), az italboltoknál négy, a cukrászatiaknál pedig öt kategória váltaná fel.

A szakma szerint a tervezett profil szerinti csoportosításnál sok az átfedés, és a jelenleg használatos I–IV. osztállyal ellentétben nem jelez minőségi, tartalmi különbséget. A szakmai vezetők úgy látják, hogy a külföldieknek és belföldieknek egyaránt problémát okoz az olyan követelményrendszer, amely a magyar szokások között nem koherens, sőt nem túl szerencsés az idegen elnevezések használata - írja a lap.

A gazdasági tárca viszont úgy véli, a tervezet jobban megfelel a nemzetközi gyakorlatnak és életszerűbb a mostani szabályozásnál. Egy vendéglátóhely több besorolást is alkalmazhat, és azt a jövőben nem kellene bejelenteni az illetékes hatóságnak. A jövőben még a működés megkezdése előtt a tulajdonos kötelezettsége lenne üzletének a megfelelő kategóriába sorolása, minősítése.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az erdőbe jártak lövöldözni a móri bankrablás gyanúsítottjai

A Tatabánya körüli erdőkbe járt lövöldözni a móri bankrablás két gyanúsítottja, N. László és W.… Tovább olvasom