Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Új vezetető testületet választott a Magyar Borakadémia

Új elnökséget választott keddi tisztújító közgyűlésén a Magyar Bor Akadémia - tájékoztatott szerdán a vezetető testület.
Az akadémia új elnöke Kállay Miklós lett, főtitkárrá pedig Zilai Zoltánt választották. Az elnökség tagjai: Lelkes Lajos, Niszkács Miklós és Zelnik József alelnökök, valamint Arnold Mihály kincstárnok.

Az új elnökség megvitatta a magyar borászatot érintő, az elmúlt időszakban felszínre került anomáliákat.

A Magyar Bor Akadémia továbbra is ragaszkodik az alapszabályban foglalt, az akadémia működését meghatározó alapelvek, a minőség, hitelesség és tisztesség töretlen érvényesüléséhez. Ennek alapján az akadémia elítél minden, a borral kapcsolatos jogszabálysértést, szabálytalanságot és visszaélést. Az akadémia különösen elvárja tagjaitól, hogy a borral kapcsolatos írott és íratlan szabályokat betartsák.

Az Akadémia fontosnak tartja továbbá a szabályok betartásának ellenőrzését, és az arányosság, valamint a méltányosság elvének érvényesítését is, ugyanúgy, mint a közvélemény hiteles és szakszerű tájékoztatását. Ez utóbbi érdekében az akadémia kész szakmai állásfoglalásokat kialakítani, vagy ilyenek elkészítésében közreműködni.

A Magyar Bor Akadémia kifejezi meggyőződését, hogy a magyar borászok és borászatok döntő többsége szakmai elhivatottsággal és a szabályokat betartva végzi munkáját. Teszi ezt annak érdekében, hogy a fogyasztók asztalára megfelelő minőségű, tisztességesen előállított és a szükséges ellenőrzések után hitelesített magyar bor kerüljön - tartalmazza a közlemény.

Korábban a sajtóban is megjelent, az országos hírű egri Vincze borászat által vizsgálatra beküldött mintában a Borminősítési Igazgatóság a természetesnél több mint kétszer több glicerint talált. Ezért a borászatot 30 napra bezáratta.

Olvasóink írták

  • 1. gedeon 2009. október 14. 18:33
    „Egészségükre!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztrájkbizottságot hoz létre a Pályavasúti Dolgozók

Sztrájkbizottságot hoz létre a Pályavasúti Dolgozók Szakszervezete (PVDSZ) a vasutas dolgozók… Tovább olvasom