Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Új vezető a Szent Orsolya-iskolában

„ Dr. Pápai Lajos megyés püspök atya felkérésére fogadtam el a soproni Szent Orsolya-iskola igazgatói posztját. Célom, hogy erősödjék az intézmény szellemi-lelki kisugárzása” – fogalmazott dr. Kovács András, a soproni Orsolya-iskola új direktora.
Kovács András 38 éves civil hittantanár, az egyházjog doktora személyében új igazgató irányítja a soproni térség egyetlen katolikus általános iskoláját és gimnáziumát, a Szent Orsolya-iskolát. Kovács András a Győri Hittudományi Főiskolán, a budapesti Hittudományi Akadémián és a Pázmány-egyetemen, valamint a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetemen diplomázott. A Kisalföldben szombatonként jelennek meg írásai „Hétvégi tűnődések” címmel. Tíz kötet – a lelki irodalom mellett gyermekkönyv – is fűződik a nevéhez. Írói munkásságának elismeréséül s a magyar kultúra ápolásáért idén a Szent György Lovagrend tagjává avatták.
– Civil életem 1988 óta fonódott össze az egyházi tevékenységgel, akkor lettem az egyházmegye főállású alkalmazottja. Először Szanyban, majd több mint másfél évtizedig Ivánban láttam el pasztorális munkát és hitoktatást – mondta elöljáróban dr. Kovács András. – Eközben a Győri Hittudományi Főiskolán és a pécsi egyetemen is tartottam előadásokat. Arra azonban sosem gondoltam, hogy iskolaigazgató váljék belőlem: dr. Pápai Lajos püspök atya felkérésére vállaltam el a direktori posztot. Feleségem, Éva, aki gyesen lévő főiskolai oktató, támogatta döntésemet.
– A Sopronban idén megszűnt Szent István-iskola tanulóinak közel nyolcvan százaléka választotta a Szent Orsolyát, így 775 tanulóval és 70 tanárral fogtunk az új iskolaévhez – folytatta az igazgató. – Az iskolában eddig is sikeres oktatás zajlott. Ezt példázza az a kiugróan jó arány, miszerint az elmúlt években a Szent Orsolya-gimnázium végzőseinek 90–94 százaléka került egyetemre. Célom, hogy az ökumené jegyében erősödjék az intézmény szellemi-lelki kisugárzása. Kétezer év a bizonyság arra, hogy a kereszténység értékei maradandóak, ezek terjesztésében szeretnénk aktívan részt vállalni. Ugyanakkor nyitottak vagyunk minden más, jó szándékú szülői megkeresés iránt is. Annál is inkább, mert intézményünkben a nyelvi (angol, német, francia, latin és olasz), valamint matematikai tagozatos osztályok várják a diákokat. Beiskolázással kapcsolatos szülői értekezletünket november 27-én délután tartjuk, míg december 4-én a gimnáziumban rendezünk nyílt napot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sánta bravúrjaival megmaradt a gyirmót esélye

Hazai pályán szenvedett kínos vereséget az ETO FC és az FC Sopron a Magyar Kupa tegnapi… Tovább olvasom