Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Új vezetőség a Tájak-Korok-

Múzeumok soproni tagcsoportjánál

A Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület soproni csoportja minden hónap második hetében péntekenként tartja klubösszejövetelét a Petőfi téri Pedagógusok Művelődési Házában. Szakmai célja, hogy tagjainak tudását, tapasztalatait közkinccsé tegye, megossza az érdeklődő fiatalokkal, akiket soraikba is várnak.

A TKM kilencvenkét fős soproni Széchenyi István tagcsoportja Sógor Ferenc elnök, Tabi Sándor titkár és Gyurcsányi Károlyné pénztáros személyében új vezetőséget választott.
A hetvenes években az akkori gyermekmozgalom egyik erőssége volt, hogy pedagógusok segítségével a 8–14 éves általános iskolai tanulók tömegesen járták az ország tájait. Személyes tapasztalataikon, élményeiken keresztül ismerkedtek hazánk értékeivel és ezek az érzések alakultak át hazaszeretetté, szűkebb értelemben lokálpatriotizmussá.
A nyári állandó táborok mellett nagy élményt jelentett a gyalogos, kerékpáros és vízi vándortáborok rendszere, amely behálózta Magyarország egész területét. A kirándulásoknak, túráknak nagy ösztönzője volt az 1977-ben létrejött mozgalom, amely hazánk kulturális és természeti kincseinek megismerését tűzte ki céljául, különböző fokozatú, bélyegzést gyűjtő játékával. A Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület által akkor kezdeményezett pecsételőhelyek száma mára meghaladja az 1700-at. A TKM kiskönyvtárban megjelenő, általában 30–40 oldalas kis füzetek ragyogó áttekintést adnak az egyes múzeumokról, műemlékekről, látnivalókról. Mai rohanó világunkban is népszerűek, könnyen, gyorsan elolvashatók és megjegyezhetők.
Az országos egyesület tagjaként 1992-ben alakult meg kilenc fővel a soproni Széchenyi István tagcsoport. Kiemelt feladata Sopron és környékének megismerése és megismertetése, hasonló tartalommal kirándulások hazánk, városunkhoz közeli majd távolabbi értékeinek meglátogatása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tervez tavaszi kirándulást?

Tovább olvasom