Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Újabb alkotással bővült a TehénParádé szoborcsordája

A TehénParádé újabb alkotást mutatott be 2007. augusztus 21-én, délelőtt a budapesti New York Palotában. A Manooi Light Creations tervezőcsoport Tejút című tehenének különlegessége, hogy több mint 13 000 Swarovski kristály felhasználásával készült, amelyeket a CRYSTALLIZED™ - Swarovski Elements biztosított az alkotók számára. A Tejút tehenet első alkalommal az ötcsillagos New York Palotában tekinthették meg az érdeklődők.
A kiállítás végén a TehénParádé többi alkotásával együtt a szervezők ezt a munkát is elárverezik és a bevételből a krónikus beteg gyerekek élményterápiás táboroztatását szervező Bátor Tábor Alapítványt támogatják.

A Tejút készítői, Zoltai Judit és Héder János a Manooi Light Creations tervezőcsoport alapítói. A cég egyedi világítótestek tervezésével, gyártásával foglalkozik: első osztályú anyagokból, magas műszaki tartalommal, modern design-nal készítik ólomkristály csillárjaikat.

A Tejút is kalapács alá kerül

A TehénParádé meglepetés tehene, a Tejút Budapesten, a New York Palotában várja utazó társait, hogy a szeptember 22-én együtt vonuljanak kalapács alá az ötcsillagos szállodában rendezendő jótékonysági aukción.

Küllői Péter, a Bátor Tábor Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta: „A tavalyi árveréshez hasonló sikeres rendezvényre számítunk idén is. Bízunk benne, hogy sokan licitálnak majd kedvenc tehenükre, s ezáltal segítik a krónikus beteg gyerekekért végzett munkánkat."

Csikós Gergely, a TehénParádé főszervezője hozzátette: „Örülünk, hogy a Tejút kapcsán olyan partnerekre leltünk, mint a Swarovski és a New York Palota. Mindketten az első pillanattól kezdve kellő lendülettel és odaadással egyengették a TehénParádé egyik legkülönlegesebb tehenének sorsát."

A kiállítást követő jótékonysági árverésről a szervező elmondta: „A szeptember 22-i jótékonysági árverésnek a New York Palace Boscolo ötcsillagos luxusszálló ad otthont. Azt hiszem, hogy keresve sem találhattunk volna jobb helyet a TehénParádé egyik legizgalmasabb alkotásának kiállítására, illetve a kiállítást záró árverés megszervezésére. Az aukciót idén is Winkler Nóra vezeti majd, és csakúgy mint tavaly, a bevételből a Bátor Tábor alapítványt támogatjuk."

Félidőben a TehénParádé

Csikós Gergely az utazó kiállítás félidejéhez érkezve elmondta: „Eddig rendkívül pozitív fogadtatásban részesülnek a tehenek. Honlapunkon 24.562 szavazatot adtak le a tehenekre, ez már most több, mint tavaly az egész kiállítás ideje alatt. Eddigi kedvencek a „Világ gyerekszemmel", a „ Nagy naptehén", valamint a „Coke zenetehén". Bízom abban, hogy ez a fogadtatás kitart a következő hetekben is. Külön örömmel tölt el, hogy idáig semmilyen sérülést nem szenvedtek el a tehenek."

A Bátor Tábor Alapítványról

A 2001-ben életre hívott Bátor Tábor célja komplex terápiás rekreációs programok megvalósítása daganatos és más krónikus betegséggel élő gyermekek és családjaik részére. Az országos szintű program a gyermekek gyógyulását, társadalmi visszailleszkedését segíti, és az önmagukba vetett hitet erősíti intenzív élményterápia alkalmazásával. Nyáron gyerektáborok, ősszel és tavasszal pedig hétvégi családi táborok, valamint klubfoglalkozások formájában szerveznek ingyenes programokat a gyerekek és hozzátartozóik számára.

A Bátor Tábor minden pillanata az élményeké és a vidámságé. Legyen szó az evezésről, a lovaglásról, az íjászatról, a kézművességről, a táncról, a zenélésről, a sportról, a színjátszásról vagy a bátorkodásról: minden programunk lényege, hogy a gyerekek számára sikerélményt nyújtson. A Bátor Tábor nem a betegségről, a korlátokról, a fájdalomról, vagy a tehetetlenségről szól, sokkal inkább az életről, a lehetőségekről, a mosolyról és az összetartozásról.

A Hatvanban lévő táborhelyükre onkológiai betegséggel, diabétesszel vagy JIA-val (gyermekkori krónikus ízületi gyulladás) kezelt gyermekek érkeznek. Minden program saját képzési rendszer alapján felkészített önkéntesek közreműködésével kerül lebonyolításra.

A nemrég megújult táborhely a jövő évtől már cseh, szlovák és lengyel gyerekeket is fogad. Az idén júniusban befejeződött, több mint 500 millió forintos beruházás során megépült gyerekszállások, a 150 fős étkező, a csónakázó tó és az egyéb facilitások a régióban egyedülállóak.

Az elmúlt 6 évben több mint 1000 táborozó élhette át a Bátor Tábor nyújtotta varázslatos élményeket, s ez a szám a megújult táborhellyel a következő években növekedni fog.

További információ itt:
http://www.tehenparade.net/batortabor.html

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyucsány a határon túli magyarok fesztiválján

Magyarország kötelessége, hogy segítse a határon túli magyar közösségeket - mondta a miniszterelnök… Tovább olvasom