Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Újabb Békemenet indul március 15-én a Kossuth térre

Március 15-én újabb Békemenet indul a Kossuth térre - jelentette be keddi budapesti sajtótájékoztatóján Bayer Zsolt újságíró, a Békemenet Magyarországért Egyesület egyik alapítója.
A menet tagjai a Magyar Tudományos Akadémia elől indulnak, és a Parlament előtt tartandó központi rendezvényre vonulnak át.

Bayer Zsolt hozzátette: azokat hívják, akik január 21-én részt vettek az első Békemeneten, és azt kérte, hogy "hozzanak magukkal még egy embert".

Mint elmondta, több ezren érkeznek Lengyelországból a március 15-i ünnepségekre. A budai Várból induló lengyel szimpatizánsokat a Széchenyi téren megvárják, és együtt vonulnak majd a Kossuth térre, hogy meghallgassák Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédét.

Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője, az újabb Békemenet másik szervezője a keddi sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy egy "körül nem írható gazdasági, pénzügyi hatalom" próbálja megnyirbálni Magyarország szabadságjogait. A lengyel szimpatizánsokra utalva hozzátette: reményei szerint a Békemenet szellemisége "kilép a Kárpát-medencéből, és európai üggyé válik".

Bayer Zsolt a keddi sajtótájékoztatón reagált a Jobbik elnökének vasárnapi nyílt levelére, amelyben a politikus arra kérte a Békemenet szervezőit, hogy álljanak az europaktumról tervezett népszavazás ügye mögé. Bayer Zsolt szerint Vona Gábor "mesterségesen próbál hisztériát gerjeszteni az egész dolog körül".

Mint fogalmazott: az europaktum aláírásával a magyar kormány elhárított egy felesleges konfliktust, és ennek semmilyen következménye nincs Magyarországra nézve, mert nem tagja az eurózónának.

Bayer Zsolt szerint a Jobbik elnöke a nyílt levéllel próbálja "megnyerni a választókat az eszement EU-ellenességre".

Az első Békemenetet január 21-én tartották Budapesten, a tömeg a Hősök teréről vonult a Kossuth térre, hogy támogatásáról biztosítsa az Orbán-kormányt. A Belügyminisztérium akkori közleménye szerint a rendezvényen csaknem négyszázezren vettek részt.

Olvasóink írták

  • 3. varadipal 2012. március 06. 15:24
    „Még ilyet!? Az árpádsávos Vona és a minden cikkében zsidózó Bayer összebalhéznak? Már senkiben nem lehet bízni? :)”
  • 2. racionalitás? 2012. március 06. 15:06
    „van még pénz a manyupból...helyes...sétálgassaanak csak...de lehetne egy kis takarítást is megejteni útközben-hogy legyen már értelme a sétának...röhejország-röhejkormányának haverjai...milliós megbízás jár érte...tudjuk!!!”
  • 1. klj-54 2012. március 06. 14:24
    „Nevetséges!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dühös volt az óvónőre, megverte

Személyes okok miatt bántalmazott egy óvónőt egy Kaposvár környéki település buszmegállójában egy… Tovább olvasom