Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Újabb botrány a Velencei-tó partján

Egy több mint kétmilliárd forintos beruházással kapcsolatban feljelentést tesznek civil szervezetek Velence város baloldali vezetése ellen, mivel szerintük felvetődhet a hűtlen kezelés bűntette is; a környezetvédelmi kérdéseket is érintő ügyben a jövő nemzedékek országgyűlési biztosától is állásfoglalást fognak kérni - írta a Magyar Nemzet.
A lapnak Szigeth Gábor, az Angelika Egyesület elnöke azt mondta, egyes politikai erők és gazdasági érdekcsoportok műtengerparttal és plázával óhajtják felcserélni a Velencei-tó legszebb, parkosított szabad strandját, és a város baloldali kötődésű képviselői még az őszi önkormányzati választások előtt mindent elkövetnek a „Velencei-tó kapuja" nevű beruházás megvalósulása érdekében. Mint mondta, a beruházás előkészítésére, különböző tanulmányokra már több mint 200 millió forintot fizetett ki a város.

Az önkormányzat a beruházás önerejének megteremtése érdekében svájci frank kötvényt bocsátott ki, s a befolyó összeg forintra váltásakor Füri Mihály képviselő, a jobboldali érzelmű ötfős, Szeretem Velencét frakció tagja szerint 250 millió forintos kár érte a várost.

Elmondta azt is, hogy a város hétfői testületi ülésén mintegy 150 helyi polgár is megjelent, akik a civil szervezetekkel, illetve a jobboldali frakcióval együtt azt kérték, a testület vegye le napirendjéről a beruházás kivitelezőjének kijelölését, és bocsássa népszavazásra a kérdést. Ezt azonban a szocialista polgármester és társai lesöpörték az asztalról, majd megszavazták a kivitelezőt is - írta a Magyar Nemzet.

Olvasóink írták

 • 2. szilléri 2010. június 24. 08:55
  „Zsidó maffia !”
 • 1. dodó 2010. június 23. 10:25
  „Rendkívül érdekes dolgok foly(tatód)nak ebben a Velence-Sukoró ügyben!

  Ebben a legújabb ügyecskében is Joav Blum, a Sukorót közpénzből gyarmatosítani szándékozó zsidó, a jogerősen okirathamisítás, csalás és adócsalás bűntettében elmarasztalt "üzletember", az izraeli Lauder-cég és a Szidó Világtanács a főszereplő. Ugyanezek a személyek és szervezetek szerepelnek a (jelenleg tabuként kezelt, Fidesz érdekeltségű) tiszaszigeti ingatlanpanamában is. Az eddig meg/kihallgatott szocionista vezetők a bíróság előtt amnéziában szenvedtek, a felelősséget a független bíróságok nem tudták(?) megállapítani.
  Rendkívül érdekes a velencei-tavi lobbi szerepe is az ügyben: 2006-ban (!) kivitték Izraelbe a tó körüli községek, kisvárosok: Pákozd, Sukoró, Velence-Velencefürdő, Gárdony-Agárd és Dinnyés polgármestereit a tengerpartra nyaralni, egyesek szerint a nadapi polgármestert is. Ezek a derék polgármesterek úgy pártfogolják és reklámozzák - a cégbejegyzés szerint ,,szerencsejáték és fogadás" tevékenységre engedélyt kapott King´s City Bidding -et ( Királyi Város Ajánlat -ot), mintha a régebben tiltott hazárdjátékra: a pókerra, a különböző pénznyelő gépekre, a rulettra és egyéb - családokat tönkretevő - szerencsejátékokra, sokezer nyüzsgő szmokingos gazember pénzmosóra, drogosra, fegyverkereskedőre, kurvára, aidsre, hangzavarra és lila fényekre lenne szüksége Velencének és Sukorónak, a munka után horgászó, pihenő embereknek és az egészséges, vidám, sportoló gyerekseregnek, talán a jövő álmaikat elérő olimpiai bajnokainak.
  Felmerül a kérdés: ezek a feddhetetlen és becsületes emberek vajon ennyi dollárocskát ,,nyertek" izraeli kaszinókban, és hozták haza, mint ,,szerencsepénzt"?? A sukorói polgármesternek jól mehetett a póker Tel-Avivban, mert a fiának több milliós luxusautót és nagy házat vett a közelmúltban!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bűnözők pénzére vadásznak

Hatvanhét bűnügyben több milliárd forintnyi vagyont derített fel fennállásának egy éve alatt a… Tovább olvasom