Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Újabb cseresznye-

fákat ültettek el

Japánból újabb cseresznyefákat küldtek a Páneurópai Piknik emlékhelyén létesített liget fáinak pótlására a Föld napja alkalmából. A messziről érkezett nyolc csemetét tegnap ültették el.
– A vasfüggöny megszűnését eredményező 1989-es Páneurópai Piknik emlékhelyére először 1997-ben ültettünk harminc cseresznyefát, amelyet Japánból küldtek a világtörténelmi jelentőségű esemény előtti tisztelgésül – mondta dr. Magas László, a Páneurópai Piknik ’89 Alapítvány kuratóriumának elnöke, az egykori piknik egyik szervezője. – Ez alkalommal Miharu japán település polgármestere, Suzuki Yoshinori jóvoltából ültethetünk új cseresznyefa-csemetéket a ligetbe. P tavaly a Páneurópai Piknik XVI. évfordulóján személyesen is tiszteletét tette az emlékhelyen. Alapítványunk japán kapcsolattartója, egyben kuratóriumunk lelkes tagja, Sinike – Kósa Ferenc filmrendező felesége – jelzi, ha a cseresznyefák pótlására van szükség. A japánok most – a Föld napja tiszteletére – újabb nyolc fával segítik a liget állományának felfrissítését. A fák elültetésében és további gondozásában a Taeg Rt. munkatársai működtek-működnek közre.
A korábban ültetett japán cseresznyefák megeredtek, ugyanakkor minden szakszerű gondozás és öntözés ellenére fejlődni nemigen képesek. A japán klíma és az ottani talajadottságok hiányát nagyon megsínylik a távoli országból származó növények. A szakemberek szerint ennek oka a liget meszes talajviszonyaiban keresendő. A most kapott fák már a második pótlást jelentik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gerrard: nem

labdarúgás

Rafael Benitez, az FC Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzője… Tovább olvasom