Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Újabb demonstráció autókkal, traktorokkal

Ismét demonstrációt tartanak holnap Vámosszabadinál, valamint a 84-es főút Nagycenk és Kópháza közötti szakaszán a kormány megszorító intézkedései ellen. A tüntetést magánszemélyek kezdeményezték, de a két hete már utcára vonult Magosz is csatlakozik az akcióhoz.
Oláh Ferenc, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének (Magosz) tagja elmondta: legalább kétszáz tüntetőre számítanak Győr környékén holnap déltől. A demonstrációt magánszemélyek kezdeményezték, de a Magosz is csatlakozott az akcióhoz, amelyet az ország minden megyéjében megtartanak ezekben a napokban.
Oláh Ferenc elmondta, ott, ahol két hete is, Kópházánál és Vámosszabadinál fognak állni a tüntetők, ezért ezeken a szakaszokon torlódásra kell számítani.
A szervezők nemcsak traktorokra számítanak, de várják az autóvezetőket, a kerékpárosokat, a motorosokat, vagy akár a lovas kocsival közlekedőket. A gyülekező délben lesz, s a demonstrálók a rendőrség vezetésével hajtanak át a két megyei jogú városon, s érkeznek Kópháza és Vámosszabadi mellé.
Oláh Ferenc tudatta: Győr mellett a 81-es főúton a Győr tábla mellett, a 82-es főúton az Agroker előtt, a 83-ason a nádorvárosi temető előtt, a 85-ösön és az 1-es főúton a „repülő” mellett, az 1-esen pedig a szentiváni Pihenő vendéglő előtt is lesznek gyülekezési pontok. A Kópháza és Nagycenk közötti megmozdulásra érkezők a 85-ös főútra bekötő szakaszokon találkoznak. A gyülekező délben lesz, a demonstráció kettőtől az esti órákig fog tartani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Máris 8-ra váltana az Internet Explorer?

A Microsoft képviselői máris az Internet Explorer böngésző következő verzióját tervezik. Tovább olvasom