Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Újabb elbocsátások lesznek a Matávnál

Továbbra is titoktartás övezi a Matáv Rt. leépítési terveit, így jelenleg azt sem lehet tudni, hogy Sopronban mennyi ember munkahelye kerül veszélybe.
A Matáv már a távközlési piac liberalizációja előtt – az elmúlt év elején – kialakította új vállalati stratégiáját, amely akkor összesen 16 százalékos létszámleépítést vont maga után. Sopronban ez közel kétszáz embert érintett – mások új munkakörbe kerültek –, hiszen megszűnt a soproni központú nyugat-magyarországi igazgatóság is. Helyette csupán egy műszaki szolgáltatóközpontot alakítottak ki.
A héten napvilágot látott információ szerint a cég újabb létszámleépítésre készül, erről a szakszervezetekkel is tárgyalnak.
Várhatóan hamarosan lezárulnak a megbeszélések – tudtuk meg Olajos Anette-től, a Matáv kommunikációs munkatársától –, amelyeknek csak egyik fejezete a lehetséges létszámleépítés. A Matávnál jelenleg több mint kilencezren dolgoznak (Sopronban még mennyien, azt meglehetősen furcsa módon üzleti titokként kezelik), hogy közülük mennyit érint a létszámleépítés, az elsősorban a tárgyalások eredményétől függ. Ezért konkrét adatokkal – annak ellenére, hogy különböző helyeken 1200 ember elbocsátásáról lehet hallani – még nem tudnak szolgálni. Azt sem lehet tudni, hogy milyen munkaterületek átszervezésére kerül sor. Az elmúlt évben összesen 1800 munkatársunktól váltunk meg, közöttük valóban sok volt a soproni. A piac szorítása szigorú létszámgazdálkodásra és takarékosságra készteti a Matávot is, ezért kerül sor újabb létszámcsökkentésre.

Munkaerő-szolgáltatás

Mint megtudtuk, az 1800 elbocsátott munkatárs közül tavaly 807-en vették igénybe a cég munkaerő-szolgáltatási irodájának szolgáltatásait, megkönnyítve elhelyezkedésüket. Erre a most utcára kerülőknek is lesz lehetőségük...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyen internet a NeoPhone-nal

A NeoPhone virtuális magánhálózatán (VPN) keresztül, előfizetés nélkül is elérhető a Tovább olvasom