Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Újabb eljárást kezdeményeznek Magyarország ellen az EU-nál

Kifogásolja három állatvédő egyesület az élőállatok Törökországba tartó szállításának körülményeit.
Három állatvédő egyesület jogsértési eljárást kezdeményez az Európai Uniónál többek között Magyarország ellen is az élőállatok Törökországba tartó szállítása miatt, és a törökországi export leállítását is fel akarják függesztetni - íjra a a Magyar Hírlap a csütörtöki számában.

Az állatvédők az élőállat-szállítás körülményeit kifogásolják.

Márton István, az exportban leginkább érdekelt Húsmarhatenyésztők és Marhahústermelők Országos Szövetségének elnöke a lapnak azt nyilatkozta, "ha megszűnik az export lehetősége Törökországba, az akár negyvenszázalékos áresést is okozhat, ezt pedig a gazdák nem tudják lenyelni. A magyar szarvasmarha-tenyésztőknek ez 8-10 milliárd forint kiesést okozna. A jövedelmezőség miatt ma már mindenki szarvasmarhával szeretne kereskedni, így néhány tisztességtelen kereskedő is megjelent a piacon" - hívta fel a figyelmet a szövetség elnöke a Magyar Hírlapban.

A tenyészállatok szállítását szigorú uniós előírások szabályozzák. Kivitel esetén támogatás is járhat, jogsértés esetén azonban elesnek ettől a kereskedők.

A Magyar Hírlapban Márton István azt nyilatkozta, hogy tavaly többen is visszaéltek a tenyészállatok származási dokumentumával, ezért a kivitel decemberben leállt. A magyar hatóságok az elvégzett vizsgálatok alapján jelentős szigorításokat vezettek be, a török fél pedig a napokban érkezik meggyőződni arról, hogy megfelelőek-e a változtatások.

Olvasóink írták

 • 8. mivaan? 2012. január 13. 08:51
  „lamuria! SEGÍTENI?! Inkább tönkretenni. Mert a helyes út -számunkra- nem az, ha eladósítanak, kizsákmányolnak,
  "privatizálnak", majd bezárnak..
  Azt pedig egy értelmes ember megnézi, h kitől vásárol. Ha nem tetszik, ne járj a Mars térre. Nem vagyok érdekelt (őstermelő v. kofa), de az ő nevükben is tiltakozom. És járok oda ezután is. Inkább, mint az "occsó" multikhoz - akik kínai fokhagymát, "spanyol"(=afrikai) uborkát, dél-amerikai cseresznyét árulnak.”
 • 7. lamuria 2012. január 12. 12:53
  „nem a vilagba van a baj ..

  amedig a mars teri piacos koszos kezekkel koszos garazsba taroja a gyumolcs es zoldeseget hajnalba zorogve hogy meg a 100 eve elhunjt nagyapam is fer eledne --addig Magyarorszagon nem lesz jo .
  Fel kell mar egyszer fogni hogy kozos uniobe elunk es vannak dolgok amit el kell fogadni es nem kell a KULFOLDIT GYULOLNI CSAK AZERT MERT PROBAL SEGITENI VAGY RA MUTATNI A HELJES UTRA”
 • 6. eldorádó 2012. január 12. 11:50
  „A cikk szerint vannak visszaélések is, másrészt ne feledjük, hogy kvázi minden magyarországi beruházás EU-forrásokból (is) történik. Tekintve, hogy a CHF-hiteleink ellenére nem leszünk a közeljövőben svájci kanton, csatlakozzunk a FÁK tagállamokhoz? Mert nekünk mindig kell egy segg...”
 • 5. Én2 2012. január 12. 11:44
  „Annak idején a fidesz kampányol teljes gőzzel az EU mellett akkor most mi a fene van v. csak a pénz kell tőlük.”
 • 4. horvathi 2012. január 12. 08:48
  „Újabb cionista bombatámadás Magyarország ellen!”
 • 3. jq 2012. január 12. 08:47
  „Persze, nehogy már legyen Unión kívüli piacunk, hiszen akkor kevésbé függünk tőlük. Törökországba nem ugyanolyan kamionokban, ugyanúgy szállítunk, mint máshova? Akkor miről van szó?”
 • 2. Kazikázmér 2012. január 12. 08:38
  „Aha, álcázott támadás már megint a magyar állattenyésztés ellen! A libákkal kezdték! Nagyon átlátszó dolog ez! Mi köze van az EU-nak Törökországhoz? Konkurencia harc!”
 • 1. Egyolvasó 2012. január 12. 08:15
  „Miért is akarják ennyire tönkretenni ezt az országot, miért nem lehet tisztalappal játszani, az EU nyilatkozza ki, hogy a meglévő "magyarország" eladó, amelyik állam többet fizet az EU-nak azé, és a nyertes állam rendelkezhet az itt maradt rabszolgákkal.
  Így legalább nem lesz megalázva az itt dolgozni akaró nép, tudják, hogy új gazdájuk lesz és onnantól kezdve más szabályok vonatkoznak ránk.

  Azért ha már itt tartunk azokat az állatvédőket is meg kellene vizsgálni, hogy rendelkeznek-e az állatvédelemhez szükséges minden feltétellel, pl.:állatmenhely, stb., stb.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NGM: a washingtoni egyeztetéseknek még nem tárgya a szándéklevél tartalma

A Nemzetközi Valutalappal (IMF) jelenleg folytatott egyeztetéseknek nem tárgya a hivatalos szándéklevél tartalmának megvitatása - közölte a Nemzegazdasági Minisztérium (NGM). Tovább olvasom