Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Újabb ellopott festményt talált meg a rendőrség

Újabb nagy értékű festményt találtak meg a BRFK nyomozói az I. kerületből ellopott képek közül - jelentette be a rendőrség kedden.
A BRFK közleménye szerint hétfő délután Budapesten, a XX. kerületi Lajtha László utcában megtalálták a még hiányzó képet, Szinyei Merse Pál körülbelül hetvenmillió forint értékű, Vadregényes táj című festményét.

A nyomozók továbbra is nagy erőkkel keresik az ötödik ellopott alkotást, Kádár Béla festményét.

A BRFK hétfőn közölte, hogy egy józsefvárosi lakásban befalazva találták meg azt a mintegy negyedmilliárd forintot érő Csontváry-festményt, amelyet több más, tízmilliókat értő alkotással együtt márciusban loptak el egy budai lakásból.

Újabb ellopott festményt talált meg a rendőrség. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán (galéria)

Fülöp Valter ezredes azt mondta: a már több betöréses lopást és más bűncselekményeket is elkövető két budapesti férfi március 15-én a teraszajtót felfeszítve tört be az I. kerület Orom utcai lakásba, amelynek falairól több festményt leemelt. A lakásból összesen 480 millió forint értékben loptak el különböző tárgyakat.

A főkapitány-helyettes azt mondta: a tolvajok nem voltak tudatában annak, hogy milyen értékes műveket vittek el, erről csak a médiából értesültek, ezért nem is merték értékesíteni, inkább rejtegették az alkotásokat. A legdrágább képet, Csontváry Kosztka Tivadar Szerelmesek találkozása című festményét az egyik elkövető apósának VIII. kerületi, Szigony utcai lakásában, a szekrény mögötti részbe befalazták, míg a többi képet lakásukon, fóliába csavarva rejtegették.

Az ellopott képek között a szakértők által 288 millió forint értékűre becsült Csontváry-festmény mellett ott volt Szinyei Merse Pál Vadregényes táj és Mednyánszky László Csavargó, valamint Holdsütés című festménye, amelyek a becslések szerint több tízmillió forintot érnek, és elvittek egy szintén milliókat érő Kádár Béla-alkotást is.

Olvasóink írták

  • 1. jozko 2012. május 01. 14:24
    „Elég sok nyomorgó műgyüjtő él Budán, akik vagy az adózott, összekuporgatott forintjaikból vásárolták
    a műkincseket- vagy nem.
    Természetesen a lopást , a tolvajokat elítélem !”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökkenhet a kölcsönzött munkaerő létszáma az új Munka törvénykönyve miatt

Jelentősen csökkenhet a kölcsönzött munkavállalók létszáma az új Munka törvénykönyve miatt, amely… Tovább olvasom