Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Újabb földkráter Somogyban

Megnyílt a föld Andocson, és elnyelt egy földutat. Egy hozzávetőleg harminc méter hosszú, tíz méter mély krátert fedeztek fel a Somogy megyei Andocs határában - adta hírül csütörtökön a Sonline. hu.
A hírportálnak Moós Miklós tanyagondnok arról számolt be, hogy az ottani szövetkezet elnöke hétfői határszemlén fedezte fel a hasadékot.

Az árok Andocs egyik településrésze, Németsűrű külterületén keletkezett, ott, ahol néhány nappal ezelőtt még egy földút haladt.

"Egyelőre fogalmunk sincs, hogy mi lesz a sorsa, mindenesetre igyekszünk a balesetveszélyt a minimálisra csökkenteni" - fogalmazott a tanyagondnok.

Feltehetően egy föld alatti patak mosta ki az út alól a földet, erre több barlangszerű üreg enged következtetni. A májusban lezúduló nagymennyiségű eső megtette a hatását, a felszín nem bírta és beszakadt.

Az Andocshoz tartozó Nagytoldipusztán a vasutat mosta alá a víz, onnan a mai napig vonatpótló kisbusz szállítja az utasokat.

Töröcsik Ferencné polgármester közölte: Nagytoldipusztán és Németsűrűn minden családjához levelet juttattak el, amiben azt kérték, hogy a gyerekeket felnőtt kísérő nélkül ne engedjék ki a határba. Figyelmeztették a gazdákat is, hogy aratás előtt járják végig a táblákat, nehogy baleset történjen.

Somogyban a júniusi rendkívüli esőzések miatt több helyen keletkezett mély árok, így Törökkoppány, Karád, Pusztaszemes és Ecseny térségében. Somogybabodon egy több száz méter hosszúságú szakadék keletkezett, amelynek mélysége eléri a 10 métert, a szélessége is csaknem ugyanennyi. Az árkot a területet felmérő pécsi bányakapitányság illetékesei szerint körülbelül nyolc és félmillió forintból lehetne feltölteni.

Olvasóink írták

  • 1. koxos 2010. július 30. 10:21
    „ez már a végítélet”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikerült újraéleszteni egy férfit Balatonedericsen

Sikerült kimenteni a vízből és újraéleszteni egy férfit Balatonedericsen csütörtök délután -… Tovább olvasom