Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Újabb generációs adatátvitel

A Pannon GSM új HSDPA tesztüzemének beindításával fontos lépést tett a mobil széles sáv fejlődése felé.

A Pannon GSM november 22-én Budaörsön élő hálózaton beindította a HSDPA tesztüzemét, és ezzel fontos lépést tett a mobil széles sáv további fejlődése felé.

A harmadik generációs hálózat műszaki hátterére épülő, ám az ott jelenleg elérhető sebességnél nagyságrendekkel gyorsabb adatátvitelt lehetővé tevő HSDPA (High Speed Downlink Packet Access, azaz nagysebességű csomagkapcsolt letöltés) minden bizonnyal eddig ismeretlen perspektívát nyit a mobil-adatátvitel terén. A Pannon GSM élő hálózatában üzemeli be a HSDPA szolgáltatást, egyelőre budaörsi, napokon belül budapesti belváros lefedettséggel. A szolgáltatás a Pannon GSM több bemutatótermében is kipróbálható lesz.

„Kezdeti fázisában a HSDPA 1,8 Mbit/s adatátviteli sebességre lesz képes. Ez már most is mintegy hatszor gyorsabb a 3G hálózatok által biztosított letöltési sebességnél, amivel a HSDPA több mint versenyképes ellenfele a vezetékes széles sávú adatforgalmazási megoldásoknak" – mondta el Huszlicska József, a Pannon GSM műszaki vezérigazgató-helyettese.

Az innovatív technológia fejlődési lehetősége hatalmas: jövőre 3,6 Mbit/s, egy-két éven belül pedig akár 14 Mbit/s adatátviteli sebesség is elérhetővé válik, mindez piaci viszonyok között. A november 22-én útjára indított tesztüzem már ennek a szolgáltatásnak a hosszú távú előkészítése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszaáll a vényfelírás rendje

2006. január elsejétől újra a korábbi gyakorlat szerint írhatnak fel recepteket az orvosok. Tovább olvasom