Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 19°C | 30°C Még több cikk.

Újabb gyanúsított

Újabb személyt vettek őrizetbe a londoni repülőgép-merényletek kapcsán kedden Londonban. A tájékoztatás szerint a gyanúsítottat, az ügyben őrizetbe vett huszonötödik személyt dél körül fogták el Londontól nyugatra.

Szlovák növekedés

Szlovákiában az idei második negyedévben 403,2 milliárd koronát (10,75 milliárd euró) ért el a hazai össztermék – a szlovák statisztikai hivatal előzetes becslése szerint. Ez a tavalyi második negyedévhez viszonyítva 6,6 százalékos – folyó árakon 10,3 százalékos – GDP-növekedés. A pénzügyminisztérium a jövő évre 3,0 százalékos államháztartási hiányt javasolt tervezni, összhangban az euró 2009-re tervezett bevezetésével.

Enyhébb utasellenőrzés

Az összes nagy-britanniai repülőtéren enyhítették tegnapra a kézitáskákra a terrorista-összeesküvés csütörtöki leleplezése után bevezetett szigorításokat. Ezentúl fel lehet vinni a repülőgépre egy kézitáskát.

Japán bocsánatkérés

Megismételte Japán bocsánatkérését a második világháborús szenvedésekért kedden Koidzumi Junicsiro japán kormányfő azt követően, hogy ellátogatott a japán háborús halottaknak, köztük háborús bűnösöknek nyughelyéül szolgáló Jaszukuni-szentélybe. „Országunk hatalmas szenvedéseket és károkat okozott több ázsiai országnak és népnek. A japán nép nevében őszinte együttérzésemet és mélységes lelkiismeret-furdalásomat fejezem ki az áldozatoknak. A mi felelősségünk, hogy alázattal tekintsünk a múltba, és felejtés nélkül adjuk át e szörnyű háború leckéjét a jövő nemzedékeinek” – jelentette ki a miniszterelnök. Dél-Korea és Kína élesen tiltakozott a japán kormányfőnek az emlékhelynél tett látogatása miatt. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rajtra készen a válogatott

A csütörtökön kezdődő 35. sík vízi kajak-kenu világbajnokság előtti utolsó sajtóeseményét tartotta… Tovább olvasom