Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Újabb házomlás Egeraracsán

Megint kidőlt egy ház fala a Zala megyei Egeraracsán. Ezúttal egy 85 éves asszony otthona vált életveszélyessé kedd reggelre, ő szerencsére nem sérült meg. Másfél hete egy hatgyermekes család otthona dőlt össze, a házukról azóta kiderült, hogy nem érdemes újjáépíteni.
A polgármester szerint a település óriási bajban van, mert még legalább egy tucat, rossz állapotú ház bármikor összedőlhet, viszont az önkormányzat is szegény, és alig tud segíteni az embereknek.

Az egyedül élő idős asszony házának fala valószínűleg az időjárás miatt dőlt le: átázott a vályog, és nem bírta tovább tartani a tetőt. Az életveszélyessé vált részt az önkormányzat bontatja el, az asszony ezentúl az épen maradt házrészben húzza meg magát. Rokonai nincsenek, nem tud elköltözni.

A falu polgármestere az újabb házomlás hírére közölte, az önkormányzat szegény, és ha még több ember jut bajba, akkor segítség nélkül képtelen lesz gondoskodni róluk.

Korábban másfél héttel ezelőtt omlott össze egy ház Egeraracsán. Egy hatgyermekes család otthona volt, és mostanra kiderült, hogy nem érdemes újjáépíteni. A Tárkányi család azóta a nagyszülőknél lakik. Heten élnek egy kis szobában. A legidősebb lány már korábban állami gondozásba került. Hazavinnék, de nincs hová - magyarázta Tárkányi Zoltán, a családfő.

A többi gyerek egyelőre a családban maradhat. Mindent megtesznek annak érdekében, hogy a szülők a gyerekekkel együtt, egy biztonságos lakásba tudjanak költözni - a nagyszülőktől külön. Semmi esetre sem szeretnék a többi gyereket állami gondozásba venni - mondta Cser Nikolett, a Közép-Zalai Szociális és Gyermekjóléti Központ családgondozója. A Tárkányi családnak szánt adományokat az Egeraracsa Községéért Közalapítvány számlájára várjuk. A pénzből albérletet, esetleg használt házat keresnek nekik - tette hozzá Cser Nikolett.

(Közalapítvány Egeraracsa Községért - 11749039-20069933)

Tóth István polgármester szerint Egeraracsán még legalább egy tucat család van veszélyben, az ő házuk is bármikor összedőlhet. Jelenleg csak a kultúrházban tudnának átmeneti szállást biztosítani nekik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilenc embert gyanúsítanak a sorozatos bolti lopásokkal

Sarkad - Kétnapos razzia során kilenc nőt és férfit állított elő a rendőrség a Békés megyei Sarkadon… Tovább olvasom