Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Újabb internetezési lehetőségek

Újabb városrészekben, Adyvárosban és Nádorvárosban válik lehetővé Győrött még idén a kábeltelevíziós hálózaton az internetes szolgáltatás.
Győrben 2002 decemberében teszteléssel, majd a következő év elején egy, júliustól további két csomaggal indította a ViDaNet Rt. kábeltelevíziós hálózatán az internetes szolgáltatást. Jelenleg több mint 5500 az előfizető. Az eddigi ilyen beruházások több száz millió forintos nagyságrendűek voltak. Az átépítés folytatódik több városrészben is. Még az idén Adyváros és Nádorváros kábelhálózatát alakítják át, az év végéig itt is lehetségessé válik a kábelnet használata – tudtuk meg Hushegyi Károlytól, a ViDaNet Rt. győri kirendeltségének vezetőjétől.
Az újabb fejlesztésekkel a győri kábeltévés előfizetők 75 százaléka juthat internetes lehetőséghez is. Még egy „sűrű" terület marad: a belvárosi hálózat átépítésére a jövő évben kerül sor.

A kábelnetet használók legnagyobb része a három csomag közül a legolcsóbbat veszi igénybe, otthoni használatra ugyanis ez is bőven elég. A ViDaNet szeptember 15-től beindította szokásos őszi akcióját: egy hónapig ingyenes internethasználatot kap, aki most fizet elő. Október 15-től tervezi a szolgáltató egy újabb, még olcsóbb csomag bevezetését is, a szándékok szerint ez nem érné el a bruttó négyezer forintot sem. Ez a csomag elsősorban csak az interneten böngészőknek, olvasgatóknak szánt. Az árak csökkenése mellett bővülnek is a meglévő kábelnetes csomagok is nagyobb sávszélességgel, új webtárhellyel.

Felmérések szerint a kábelnet ismertsége Győrben 60 százalék körüli. A közeli hetekben a társaság intenzív kommunikációval igyekszik elérni, hogy ezt az értéket javítva a lehető legszélesebb körben ismerjék meg a szolgáltatás tartalmát, előnyeit. A ViDaNet telefonos közvélemény-kutatást végeztet arról, hogy az előfizetők milyen televíziós programokat szeretnek, illetve szeretnének nézni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orchidea Hotel Mosonmagyaróvári csoport

Máriakálnok–Dunakiliti 2–7 (1–1). Gsz.: Mátyás, Fülöp, ill. Kurucz (3), Sipos, Hajós,… Tovább olvasom