Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Újabb kalózszervereket foglaltak le

A szerverekről havi előfizetési díj ellenében felhasználói programok, játékok, filmek voltak letölthetők.

Kedden reggel látványosan visszaesett a BIX-en átmenő forgalom, egyes hírek szerint ennek oka, hogy a rendőrség az ASVA közreműködésével több forgalmas kalózszervert tett "ártalmatlanná". A BIX statisztikából kitűnik, hogy kedden délelőtt 10 óra körül az adatkicserélő központon átmenő adatok mennyisége nem növekedett a szokásos magasságba, és a sávszélesség egész nap mintegy 2 Gb/sec-mal az addig szokásos átlag alatt maradt.

Jól értesültek tudni vélik, hogy a rendőrség legalább két, mások szerint négy vagy öt forgalmas kalózszervert foglalt le, ahonnan korábban -- csekken feladott havi előfizetési díj ellenében -- felhasználói programok, játékok és filmek voltak letölthetők. Szerkesztőségünk nem hivatalos forrásokból úgy tudja, a hatóságok egy hazai viszonylatban jelentősnek számító kalózszerver-hálózatot csíptek fülön. A rendőrségi szakértők állítólag jelenleg is vizsgálják a lefoglalt rendszereken tárolt adatokat, az üggyel kapcsolatos hivatalos tájékoztatás csak a jövő hét elején várható.

Az eltelt évben látványosan megnőtt a hazai kalózszerverek elleni sikeres akciók száma. Tavaly november végén nyolc nagy ftp-szervert foglaltak le a hatóságok, idén márciusban pedig egy újabb site esett a jogvédők áldozatául, a rendszereken mindkét esetben több terabájtnyi jogvédett anyagot tároltak a kalózok. Hogy a most lefoglalt gépeken mennyi és milyen adatot tároltak, arról egyelőre nincs megbízható információ, bár értesüléseink szerint valóban "nagy fogásról" van szó, az összesen hét darab szerver több internetszolgáltatónál elszórva működött.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elosztva küldjék őket

a rendelésre!

A Zrínyi utcai sportorvos egy kabaré! Szezonkezdete napi maximum 60 fő, rendelésről késnek, a… Tovább olvasom