Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Újabb kokainnyelő bukott le - 60 kapszulát találtak a testében

Több mint 60 kapszulát és azokban csaknem 700 grammnyi kokaint találtak egy külföldi állampolgár testében, az utast a Ferihegyi repülőtéren fogták el a vámosok - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) pénteken.
A közlemény szerint Madridból érkezett a Ferihegyi repülőtérre az utas, aki a vámterületet a zöldfolyosón kívánta elhagyni. Itt feltűnően idegesen viselkedett, az eljáró pénzügyőr kérdéseire ellentmondásos válaszokat adott.

A szolgálatban lévő pénzügyőr az utas testüregeire is kiterjedő vizsgálatot rendelt el, tekintettel arra, hogy a gyanús körülmények miatt feltételezhető volt, hogy a külföldi állampolgár "nyelés módszerével" a testében, testüregében kábítószert vagy kábítószernek minősülő anyagot akar az országba behozni.

Az orvosi vizsgálat alkalmával a CT-vizsgálat az utas szervezetében idegen testek jelenlétét mutatta ki, amelyekről feltételezhető volt, hogy azok kábítószert tartalmaznak. A további orvosi ellátás eredményeként a külföldi állampolgár szervezetéből 63 darab, összesen mintegy 700 gramm kokaint tartalmazó kapszula került elő.

A vámhatóság a csaknem 30 millió forint értékű, nagy tisztaságú kábítószert lefoglalta. A Pesti Központi Kerületi Bíróság - kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt - elrendelte az elkövető előzetes letartóztatását - tette hozzá a VPOP, amely az utas nemét és állampolgárságát nem közölte.

A legutóbb október 21-én történt hasonló eset a repülőtéren, akkor 100 grammnyi kokaint találtak egy külföldi állampolgár testében.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Füstmérgezésben meghalt egy 14 éves fiú

Füstmérgezésben meghalt egy 14 éves fiú péntek reggel a Vas megyei Jánosházán - közölte a… Tovább olvasom